Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
28.02.2020 / 13:07

Neslihan KABAOĞLU

Bergüzar Korel’deki fark reklamda

Bugüne kadar, bebek bezi reklamlarında ünlü annelerle çalışmayı tercih eden Sleepy Natural, Ceyda Düvenci’den sonra, bu yıl 2. Bebeğini bekleyen Bergüzar Korel ile yeni reklam kampanyası başlattı.

Bu ay yayınlanan ilk reklam filminde, sevilen sanatçının, ilk hamilelik ve ikinci hamilelik süreçlerinden görüntüler ekrana geliyor. Korel, ikinci hamilelik ve annelik sürecinde daha bilinçli ve hazır olduğunu ve katkısız içerikleriyle Sleepy Natural bebek bezini tercih ettiğini anlatıyor.-Geçtiğimiz günlerde Haluk Levent de Baby Turco bebek bezinin katkısız olduğunu anlatıyordu. Bakalım bebek bezindeki “katkısızlık” yarışı nasıl sürecek-

Bezin özelliklerini anlatırken de Sleepy Natural’in dünyada eşi benzeri olmadığını söyleyerek, bunu “annelik duygusuna” benzetiyor. -Bebek ürünleriyle, annelik duygusunun benzeştirilmesi, reklamlarda alışık olduğumuz bir durum.-

Oldukça doğal ve samimi bir reklam filmi olmuş. Bugünkü Bergüzar’ın 10 yıl önceki haline bakması ve gülümsemesi, sempatik sahneler oluşturmuş.

Ünlü kadınlar şanslı

Çalışan kadınlar; hamilelik ve doğum sürecinde, iş hayatından uzak kalma veya para kazanmak zorunda olanlar için bebeğinden uzak kalma, hatta çocuk sahibi olduğu için, işinden çıkarılması gibi, kariyerine dönük birçok durumla karşılaşıyor.

Ama ünlü kadınlarda durum biraz daha farklı olabiliyor. Örneğin, hamile olduğu için işten ayrılmak zorunda değil. Dizi veya sinema projesini, o dönemde kabul etmez. Ama bir reklam kampanyasında çalışır ve açığı rahatlıkla kapatabilir. Hem yüzü unutulmaz, hem para kazanır, hem de kendine bebeğine vakit ayırabilir.

Zaten, özellikle anne&bebek markaları için, hamile veya yeni doğum yapmış ünlü kadınlar, baş tacı.

Üstelik Bergüzar Korel, bu süreçte bir albüm çalışması da yaptı, hem ruhuna hem kariyerine iyi gelen bir çalışma olmuştur.

Burada bir adaletsizlik var mı, tartışılır. Ben, “ünlü-ünsüz” ayrımı yapmadan, empati kurarak, şurasından bakmaya çalışayım. En azından hem çalışan hem de anne olan bir kadın ile bebeği, birbirine zaman ayırarak, yeni sürece daha kolay adapte olacak.

Ünlü birinin reklamda rol almasıyla ilgili konuya, bazı sosyal medya kullanıcıları da değinmiş, reklam veren açısından bakıldığında haklı mı haksız mı sizce?

Korel’in hayranları mutlu

Bergüzar Korel’in hayranları, bu reklam kampanyasından oldukça mutlu olmuşa benziyor. Duygularını sosyal medya paylaşımlarına yansıtan hayranlar, reklamı beğendiğini belirtti.

MTM Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya ölçümleme servisi Digilup sonuçlarına göre, Sleepy Natural, bu reklam kampanyasına dönük yapılan sosyal medya paylaşımlarıyla, etkileşimini ve erişimini arttırdı.

Reklam filminde, özellikle Korel’in uzun saçlı hali çok beğenildi. #10dakifark hashtagiyle başlatılan kampanyaya, markanın hedef kitlesi de kendi çocuklarıyla çektirdikleri, 10 yıl önceki ve bugünkü fotoğraflarını paylaştı.

https://twitter.com/Neslihan_Kbgl

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Milyonlarca sinek yanılıyor olamaz…
Tüm Yazarlar