Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
02.08.2019 / 17:58

Neslihan KABAOĞLU

Trabzonspor’un yeni forması dünya gündeminde…

Trabzonspor, yeni formalarını ilgi çeken bir reklam filmiyle tanıttı. Geleneksel keşan motifinin kullanıldığı yeni forma tasarımında, takımın renklerinin yanı sıra gri tonları öne çıktı.

Trabzonspor, keşan motifli yeni formayı, Abdülkadir Ömür’ün de yer aldığı duygusal bir film ile tanıttı. Filmde, bir köy ortamında maç yapan çocuklar yer alıyor. Çocukların hepsi Trabzonspor forması giyerken, onları kenardan izleyen bir çocuk ekrana geliyor. Çocuk, forması olmadığı için, arkadaşlarının eğlencesine katılmıyor ama onları keyifle izliyor. Forması olmadığı ve maça katılamadığı için üzülen çocuk, evine giderek, gizlice kendine düz bir tişörtten forma yapmaya çalışıyor. Bunu fark eden annesi de keşan motifiyle, oğluna yeni bir forma dikiyor. Minik Abdülkadir, formasını sakladığı yerden alınca, annesinin sürpriziyle karşılaşıyor. Çok sevinen Abdülkadir, formasını giyince görüntü değişiyor ve yeni formasını giymiş Trabzonsporlu Abdülkadir ekrana geliyor.

Kısa sürede yayıldı

İzleyiciyi duygulandıran reklam, kısa sürede yayıldı. Trabzonsporlu olan ve olmayan taraftarlar, hatta futbola ilgi duymayan kişiler de reklamla ilgili olumlu düşüncelerini sosyal medyada paylaştı.

Dünyaca ünlü futbolcular ve dünyanın dört bir yanından futbol hesapları Trabzonspor'un duygusal videosuna övgüler yağdırdı.

Sosyal medyada oldukça popüler olan @3gerardpique, @FCBarcelona, @RadioMARCA, @RealBetis_en, @dzokora5 gibi hesaplardan, video paylaşıldı. Ve Trabzonspor sosyal medya hesabından, çoğu paylaşıma yanıt verdi.

Samimi reklam

Paylaşımlar, reklam filminin samimi olmasını vurgularken, yöresel detaylar ile filmin hikayesi ilgi çekti.

Trabzonspor Medya İletişim Genel Müdür Yardımcısı Ulaş Özdemir, reklam için bir ajansla çalışılmadığını açıklamış. Samimiyeti merkeze koyunca, aslında profesyonel detaylara fazla gerek duyulmayabiliyor. Keşan motifinin yanı sıra, keşan tezgahının kullanılması, çekimin Çarşıbaşı’nda bir köyde yapılması, minik Abdülkadir’den Çarşıbaşılı futbolcu büyük Abdülkadir’e geçiş görüntüsü, anne rolünü canlandıran kadının köyde yaşayan kadınlardan biri olması, çocukların Trabzonspor alt yapısından olması, önemli ayrıntılar. Hatta reklam filmini, Trabzonlular da sahiplenmiş ki izlediğimiz evin sahibi, kulüpten para talep etmemiş.

500 milyon erişim

MTM Medya Takip Merkezi’nin Sosyal Medya Dinleme Servisi DigiLUP verilerine göre, sosyal medyada çığ gibi büyüyen paylaşımlar, 100 bin iletiyi geçti. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan videolar ve yorumlarla birlikte, toplamda 500 milyona yakın erişim sağlandı. Bu sonuçların, forma satışlarını da arttırdığı açıklandı.

Paylaşımlarda, reklam filminin yanı sıra Trabzonspor’un sosyal medya yönetimini yapan ekibe de övgüler yağdı.

Trabzonspor için başarılı bir çalışma olmuş. Yurt dışından gelen övgülerin yanı sıra, diğer takım taraftarlarının da filme övgüler yağdırmasından belli aslında. Bakalım bu reklam filmi, bu sezon Trabzonspor’a şans getirecek mi?

Reklamı izlemek için tıklayın: www.youtube.com/watch

twitter.com/Neslihan_Kbgl

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Medyada gündem belirleme…
Tüm Yazarlar