A24.com.tr » eğitim » Üniversiteli adayları en çok o bölümlere yöneliyor

Üniversiteli adayları en çok o bölümlere yöneliyor

Üniversiteli adayları en çok o bölümlere yöneliyor

Üniversite sınavına giren adaylar için tercih dönemi başladı. Öğrencilerin en çok araştırdığı bölümler hukuk, tıp ve diş hekimliği oldu.

Önceki senelerin lisans ve önlisans taban puanları ile kontenjan durumlarının görülebildiği ‘YÖK Atlas’ta inceleme yapan öğrencilerin yukarıda adı geçen ilk üçten sonra ilgi duyduğu meslekler hemşirelik ve bilgisayar mühendisliği. Geçen yıl ilk sırada tıp, ikinci sırada hukuk yer almıştı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrencilerin meslek seçimlerine ilişkin karar verme sürecinde YÖK Atlas Sistemi’nden yararlanmalarını önermişti.

YÖK Atlas’ın kullanım trafiği, sonuçların açıklanmasının üzerinden geçen altı günde, 2018’in aynı dönemine oranla 1.5 kat artarak toplam 1 milyon 556 bin kişiye ulaştı. Adaylar inceleme yaparken ortalama yedi dakika 13 saniye harcadı.

Geçen yıl 10’uncu sırada yer alan beslenme ve diyetetik programı bu yıl altıncı sıraya yükseldi. YÖK Atlas’ı kullananların en çok incelediği lisans programları arasında sınıf öğretmenliği dokuzuncu, mimarlık 13’üncü, veterinerlik 22’nci, makine mühendisliği 27’inci sırada yer aldı.

İki yıllık ön lisans programlarına dair YÖK Atlas kullanımına ilişkin istatistikler incelendiğinde ise ilk üç sırada ‘ilk ve acil yardım’, ‘anestezi’ ve ‘bilgisayar programcılığı’ yer aldı. 

YORUMLAR
  Sansa Stark'tan (Sophie Turner) Game of Thrones'un 8. final sezonu hakkında ipucu
Sansa Stark'tan (Sophie Turner) Game of Thrones'un 8. final sezonu hakkında ipucu