Semih Yalman 28 Mart 1968 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Emerson, Darden, Insead ve Harvard üniversitelerinde yönetim programları, pazarlama iletişimi üzerine yüksek lisans yaptı.
Profesyonel iş kariyerine 1992 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Gillete firmasıyla adım attı. Boyner, Doğuş, İnci, GE, TAİK gibi firmalarda yöneticilik yaptı. Uluslararası çapta pek çok yapının kurucuları arasında yer aldı. Campaign Türkiye’de editörlük, Doğuş Grubu Gayrı Maddi Varlık Yönetimi Başkanlığı ve Doğuş Müşteri Sistemleri AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü.
Akademisyenlik kariyeri de olan Yalman; Koç Üniversitesi, Barcelona EADA Business School ve Harran Üniversitesi’nde ders veriyor.
Semih Yalman, her cumartesi CNN Türk ekranlarında Hayal Et isimli programla izleyicilerin karşısında.