La Şerife


Kanal:

Tür:

Yayın Tarihi:
20.01.2020
Yayın Saati:



Gıda ihtiyacını karşılamak için kendisi üreten Şerife Aksoy, ürünleri mevsime ve iklime göre uyarladığı yaşamını Fox TV'de izleyicilerle paylaşıyor.

Hayatının merkezine doğal yaşamı alan Şerife Aksoy, yıl boyunca ürettiği meyve, sebze, ekmek ve protein kaynaklarıyla kendi kendine yeten bir döngü oluşturmayı amaçlıyor. İzleyicilere sürdürülebilirlik konusunda tavsiyelerde bulunuyor. 

‘‘Mevsimsel Düşün, Yerel Beslen’’ sloganıyla yola çıkan Aksoy, 'sıfır atık' konusunda da oldukça hassas hareket ediyor. Ürettiği ürünlerin tümünü bir şekilde değerlendirmeye çalışıp, hayatına dışarıdan pek fazla bir şey sokmuyor. Şeflikten başladığı bu macerasını permakültür tasarımcısı olarak sürdürüyor.

Ayrıca tek bir üründen nasıl farklı sofralar hazırlanacağını gösterip, mutfakta bulunan birçok malzemenin aslında çöpe gidecek şeyler olmadığını, mutlaka değerlendirilebileceğini yaratıcılığıyla ortaya koyuyor.

Lezzetli yemeğin sırrının doğadaki kusursuz döngüyle olan uyumdan geçtiğini savunan Şerife Aksoy, ürettiği ürünlerle farklı tarifler yaratma ve ürünleri saklama konusunda kendine özgü yöntemleri, ipuçlarını izleyicilere aktarıyor.

Daha önce 24Kitchen kanalında izleyicilerin karşısına çıkan Şerife Aksoy'un sunduğu  La Şerife, hafta içi her gün Fox TV'de ekrana geliyor.

(0) (0)
Yorumlar
Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol