Diriliş Ertuğrul


Kanal:

Tür:

Yayın Tarihi:
10.12.2014
Yayın Günü:
Yayın Saati:


TRT 1'in reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul, ekran başındakilerden büyük ilgi görüyor.

Başrollerinde Engin Altan Düzyatan (Ertuğrul Bey), Bengü Soral (İlgilge), İlker Aksum (Dragos) gibi ünlü isimlerin yer aldığı Diriliş Ertuğrul dizisi, ekranların en çok izlenen dizilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Dizideki oyuncuların birçoğuna at binme dersi, erkek oyunculara ayrıca kılıç eğitimi verildi.

Metin Günay'ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu dizinin yapımcılığını ve senaristliğini ise Mehmet Bozdağ üstleniyor.

Dizinin ana hikayesi, asırlarca dünyaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunu konu alıyor. Dizide Osmanlı Devleti'ne adını veren Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin hikayesi, Kayı Boyu'nun devlet kurma süreci anlatıyor. Geniş karakter havuzunun da avantajıyla döneme ait tüm ayrıntılara yer veriliyor.

İlk sezonda Kayı Boyu'nun Tapınak Şövalyeleri ve bölgesel güçlerle giriştiği mücadele ekrana yansıtılıyor. Ayrıca yurt bulma arayışları da konu ediliyor.

İkinci sezona gelindiğinde dizi daha çok Moğollar ekseninde geçiyor. Tarihe damga vuran Moğol istilasının Anadolu'da bıraktığı izlere yer veriliyor.

Kayı Boyu'nun kuruluş temellerinin atıldığı Söğüt bölgesine yerleştiği üçüncü sezonda, Ertuğrul Bey önderliğindeki boyun Bizans ve Candaroğulları'yla giriştiği mücadelelerden daha da büyüyerek çıkması ekrana yansıtılıyor.

Diriliş Ertuğrul dizisi her çarşamba saat 20.00'de TRT1'de...

(0) (0)
Yorumlar

bu diziyi izleyen kaldi mi?

(0) (0)
hickimse 12.04.2019 07:36

her türk evladının izlemesi gereken bir dizi

(0) (0)
pointer 24.05.2019 08:48

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol