Survivor


Kanal:

Tür:

Yayın Tarihi:
22.04.2005
Yayın Saati:

Yapım:



Pek çok ülkede yayınlanan, iki grubun birbirlerini elemek için kıyasıya mücadele ettiği reality şov programı...

Uluslararası platformda 9 yıl yayınlanan Survivor yarışması 9 yılın ardından ilk olarak Acun Ilıcalı tarafından formatı satın alınarak Türkiye'ye getirildi ve Kanal D ekranlarında yayınlandı. 2005 yılında izleyenler ile buluşan Survivor büyük beğeni kazandı. Türkiye'de ki ilk Survivor yarışmasını daha sonra adını Arka Sokaklar ile duyuran Uğur Pektaş kazandı.

Format haklarını elinde bulunduran Acun Ilıcalı ilk sezonun ardından yarışmada Türk halkının daha ilgisini çekmesi için ufak tefek değişiklikler yaptı ve yarışmayı şekillendirip 2. sezonda Survivor: Türkiye - Yunanistan olarak izleyenlerin karşısına çıktı. Bu süreçte büyük başarı yakalayan yarışmada Acun Ilıcalı'nın yaptığı değişiklikler ilerleyen yıllarda diğer Survivor yapımlarında da kabul gördü. 2. Sezonda yarışmayı Derya Durmuşlar kazandı.

Türk halkının yarışmayı tamamen benimsemesinin ardından yarışma 3. yılında Survivor: Aslanlar - Kanaryalar olarak izleyenler ile buluştu ve yarışmayı Taner Özdeş kazandı. Acun Ilıcalı kendi kanalını kurması ve yarışma formatında istediği değişikleri yapması esnasında yarışmanın yayınına 3 yıl ara verildi ve bu 3 yıl aranın ardından 2010 yılında Survivor yarışması Survivor: Kızlar - Erkekler ile tekrar izleyenlerle buluştu. En çok adından söz ettiren sezonlardan biri olan yarışmanın 4. sezonunda yarışmayı Merve Oflaz kazandı.

2011 - 2014 yılları arasında Survivor: Ünlüler-Gönüllüler adı ile yayınlanan yarışmayı sırasıyla Derya Büyükuncu, Nihat Altınkaya, Hilmi Cem İntepe ve Turabi Çamkıran kazandı. Ertesi sene Survivor: All Star ile yayınlanan yarışmada tüm şampiyonlar bir adada buluştu ve Survivor tarihinde bir ilke imza atan Turabi Çamkıran o sezonda 1. olarak Survivor tarihinde ilk defa üst üste yarışmayı kazanan isim olmayı başardı.

2016 - 2018 yılları içerisinde özüne dönen yarışma Survivor: Ünlüler-Gönüllüler olarak izleyenlerle buluştu. yarışmayı Çağan Atakan Arslan, Ogeday Girişken ve son olarak 2018 yılında Adem Kılıççı kazandı.

Acun Medya tarafından hazırlanan ve 2019 yılında Survivor: Türkiye - Yunanistan adı ile TV8 ekranlarında buluştu. Yarışmanın şampiyonları Yusuf Karakaya ve Katerina Dalaka oldu.

2020 yılında yeniden Ünlüler-Gönüllüler konseptine dönüldü. Başlama tarihi 16 Şubat 2020 olan Survivor'ın kadrosunda yer alan isimler şöyle:

Ünlüler: Ersin Korkut, Uğur Pektaş, Aycan Yanaş, Derya Can, Parviz Abdullayev, Elif Gören, Barış Murat Yağcı, Şaziye İvegin Üner, Mert Öcal, Tuğba Melis Türk

Gönüllüler: Yasin Obuz, Cemal Can Canseven, Ceyhun Uzun, Evrim Keklik, Fatma Günaydın, Makbule Karabudak, Meryem Kasap, Nisa Bölükbaşı, Sadık Ardahan Uzkanbaş, Tayfun Erdoğan, Burak Yurdugör

(0) (0)
Yorumlar

Gökhan türkmen ve arap bacı ve 

(0) (0)
24 09.06.2020 00:18

Ayça
(0) (0)
acay 10.12.2022 23:06

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol