Kuruluş Osman


Kanal:

Tür:

Yayın Tarihi:
20.11.2019
Yayın Günü:
Yayın Saati:



Diriliş Ertuğrul'un devamı olan Kuruluş Osman, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin yaşamını anlatıyor.

Kuruluş Osman, 400 çadırlık bir obadan ilahi aşkla kurulup imparatorluğa kadar ulaşan yürüyüşün öyküsünü ekrana yansıtıyor.

Ağabeyinin yokluğunda Kayı Obası'nın başına geçen Dündar Bey (Ragıp Savaş), otağ halkı ve beylerle beraber Kulucahisar Tekfuru Yorgopolos'u ziyaret eder. Amacı Ertuğrul Bey dönemindeki gibi ticaret ve güvenlik konularında uzlaşma sağlamaktır. Fakat Kayıların Tekfurla kurduğu temastan hoşlanmayan gizli güçler, kanlı eylem planını uygulamak için harekete geçer. Kurgulanan planları bozacak kişi ise amcası Dündar Bey'le birlikte kaleye giden Osman (Burak Özçivit) olacaktır. Bu kahramanlık, Kayı'nın gözü kara yiğidi Osman için tehlikeli bir serüvenin henüz başlangıcıdır.

Dizinin yapımcılığını daha önce "Diriliş Ertuğrul", "Mehmetçik Kutülamare" ve "Yunus Emre" gibi dizilerle tanınan Mehmet Bozdağ üstleniyor. Yönetmenlik koltuğunda ise Metin Günay oturuyor. Senaryo ekibinde ise yine Mehmet Bozdağ ile beraber Atilla Engin, Aslı Zeynep Peker Bozdağ, Ozan Bodur yer alıyor.

Burak Özçivit'in başrol olduğu dizinin oyuncu kadrosunda Özge Törer, Nurettin Sönmez, Ragıp Savaş, Saruhan Hünel, İsmail Hakkı, Tuğrul Çetiner, Ayşegül Günay, Alma Terzic, Emre Basalak , Açelya Özcan, Abdül Süsler, Eren Hacısalihoğlu, Buse Arslan, Aslıhan Karalar, Serhan Onat, Uğur Arslan, Emel Dede, Yiğit Uçan, Ali Sinan Demir, Şevket Çapkınoğlu, Ayşen Gürler, Yaşar Aydınlıoğlu gibi isimler bulunuyor.

Dizinin çekimleri İstanbul'un Beykoz ilçesindeki Riva bölgesinde gerçekleştiriliyor.

Kuruluş Osman, her hafta çarşamba günü ATV'de...

(0) (0)
Yorumlar
Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol