RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, izleyicileri bilgilendirmek adına artık haber bültenlerinde de akıllı işaretlere yer vermek adına çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, reyting kaygısının asla insanlık onurunun önüne geçmemesi gerektiği belirtilerek, kadına karşı şiddet başta olmak üzere sadece cinayet ve kötümser olayları haberleştirmenin ve bu görüntüleri hiçbir elemeden geçirmeden olduğu gibi yayınlamanın Türkiye'ye ve millete büyük haksızlık olduğu ifade edildi.

Bu konuda gelen vatandaş şikayetlerinde ciddi oranda artış görüldüğü aktarılan açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Televizyonlarda bu kadar yoğun olarak karşımıza çıkan şiddet, maalesef toplumun tamamını kuşatmış gibi gösterilmekte ve insanların yaşamındaki güvenlik algılarını değiştirmektedir.

Uluslararası medyanın çok önceden bir standarda bağladığı ölüm, kaza ve şiddet olaylarının ekrana yansıtılma biçimine ilişkin yayıncılarımızın gerekli önlemleri almamasından dolayı haber programları ve bültenleri için yeni bir uygulamayı başlatıyoruz. Şiddet ve korku içeren yayınların akıllı işaretleri bellidir. Ne zaman ne şekilde yayınlanacakları düzenlenmiştir. Bugüne kadar genel izleyici kategorisinde görülen ve özel bir uyarıcı akıllı işaret kullanılmayan haberlerde, son zamanlarda şiddet görüntülerinin sıklıkla yer alması ne yazık ki ailece izlenen bültenlerde, şiddet görüntülerini içeren haberlerin ağırlık kazanması yeni bir düzenlemeyi zorunlu kılmıştır.

Haberlerin de akıllı işaretler uygulaması kapsamına alınması için yeni bir çalışma başlattık. Çalışma tamamlandığında artık yayıncılar, haber bültenlerinde akıllı işaretler kullanmak ve izleyicileri bilgilendirmek zorunda olacaklar."

(0) (0)
luke 11.09.2019 10:39

İyi bi gelişme gibi duruyor. Fakat bu durumu kullanıp da suistismal etmezler umarım 

(0) (0)
Zueeee 11.09.2019 10:49

Show haber yandı o zaman. Adamlar haber yayınlamaz bu kural gelince

(0) (0)
tedmosby21 11.09.2019 10:51

Her zaman bu tarz haberler çıkıyo ama bi halta yaradığı yok. Ben hiç inanmıyorum açıkçası bi etki edeceğine

(0) (0)
Vatuz 11.09.2019 10:59

Toplum kafayı yemiş zaten. Rtük kararlarıyla engellenen haberler mi düzeltecek bu durumu? Güldürmeyin...

(0) (0)
necodet 11.09.2019 10:59

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol