Dizi, film ve reklamalrın genç nesillerin eline teslim edilmesiyle çok hoş işler çıkmaya başladı. Uluslararası firmalarda çalışan yeni neslin öncülük ettiği bu yeni akımda en çok hoşuma giden şey ise yerel pazarlarda gelenek ve göreneklerin hikayelere çok güzel bir şekilde yediriliyor olması.

Bunun en son örneğini de dünyaca ünlü spor ayakkabı üreticisi Nike'tan gelmiş. Nike Çin Yeni Yılı için hazırladığı reklam filminde bir teyze ile yeğeni arasındaki yıllar süren kovalamacaya ortak oluyor.

Batı yeni yıl kutlamalarını ardında bırakıp mesai rutinine ısınadursun, Çin kendi takviminin yaklaşan etkinliklerinden birini kutlamaya hazırlanıyor. 25 Ocak’ta kutlanacak Çin Yeni Yılı için iletişim çalışması gerçekleştiren büyük markalardan Nike da -etkinliğin ruhuna uygun düşecek şekilde- ülkedeki yeni yıl geleneklerinden birini odağına alan bir reklam filmiyle hedef kitlesinin karşısına çıktı.

Yeni yıl döneminde büyüklerin küçüklere kırmızı zarf (hongbao) hediye etmeleri geleneğini konu alan reklam filminde, yeğenine hediye vermek için her yıl canını dişine takan bir teyze ile saygı icabı teyzesinin hediyesini geri çevirmenin yollarını arayan yeğeni arasında yaşanan ve yıllar boyu süren kovalamaca anlatılıyor.

Sizi bilmem ama reklam filminde anlatılanlar ve anlatım dili bana çok samimi geldi. Oyuncuların performansı da gerçekten çok iyiymiş. dilerim bizde de sadece dini ve milli bayramlarda değil diğer pek çok alanda ve ürün ve hizmey rekllamında da daha çok anadolu geleneklerini görürüz.

(0) (0)
guclup 15.01.2020 14:54

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol