
Geçtiğimiz günlerde Show TV'nin ana haber spikeri Ece Üner, FETÖ davasında Galatasaraylı eski futbolculara vurgu yapması taraftarlar arasında büyük bir yankı uyandırmış ve Galatasaraylılar Twitter'dan boykot etiketi başlatmıştı.
Ece Üner ise daha sonra taraftarlardan özür dilemiş ve suçu editör arkadaşlarına atmıştı.
Şimdi soru şu, canlı yayına çıkmadan önce okuyacağı haberlere dahi göz gezdirmeyen ve prompterden direkt okuyan bir spiker mi? Yoksa haberin yazılış aşamasında dahi olayın içinde olarak, gerçek habercilik yapan gazeteci spikerliği mi istersiniz? Bence cevap belli ama sizlere de bir sormak istedim...
gazeteci spiker bulsam elini öpücem valla o kadar hasret kaldık ki? Tamam her spiker haberci olmak zorunda değil spikerlik vir ses ve tonlama işi ve görselliğin de iyi olması gerekir ama haber ciddi bir iştir. haberde görsellik olsa ne olur olmasa ne olur.
görsellik neymiş arkadaş millet fox haberi fatik portakalın kepçe kulağını sevdiği için mi izliyor. (bkz:linK) haberde aslolan metindir haberin kendisidir.
Artık spikerler bu mesleği habercilik için değil de ünlü olmak için yapıyor. Bunu anlamak zor değil. Spikerlikten oyunculuğa falan geçiş yapan var. Hiç bir şey olmasa bile çevre ediniyor işte
aklı her akşam ekranda görünüp bu popülerliğini de zengin koca bulma yolunda kullanan estetikli spiker kızlar yüzünden türkiyede habercilik de habere duyulan güven de bitti. şöyle bir bakın araıştırın spiker kızların hepsi nasıl oluyor da işadamlarıyla evleniyor. bu bir tesadüf mü? haber umurlarında bile değil. (bkz:link)
yaşaşın gazeteci spikerler 😃
Prompter haberciliğinin hastasıyım. Güzel kızlar dururken yaşlı amcaları kimse istemez.
"Koca Bulma Sanatı" diye kitap yazanlar ekranda spiker oluyor, haber sunuyor bizde (bkz.) Magazin, kültür sanat programı sunsalar neyse ama normal haber bülteni sununca olmuyor. Fırsat vermemek lazım bunlara