Süper Lig'in 20. haftasında oynanan Ankaragücü-Kasımpaşa maçına damga vuran olaydır. Ev sahibi takımın Jamaikalı forveti Orgill ceza sahası içinde düşürülünce penaltı bekledi ama hakem Halil Umut Meler oyunu devam ettirdi. Tabii bu karar adamı çıldırttı. Oturdu penaltı noktasına, hakemin VAR'dan izlemesini istedi.

Hakem de VAR'ın uyarısıyla gidip saha kenarındaki küçük ekrandan pozisyonu izledi ve penaltıyı verdi. Ama Orgill yere yatmasa, VAR odasındaki hakemler önlerindeki bir sürü televizyon ekranından kendilerine farklı açılardan aktarılan pozisyonu süzebilir miydi şüpheliyim. Çünkü artık izlemelerine rağmen yanlış karar veriyorlar. İnsan da art niyet arıyor.

Bu arada penaltının gol olup olmadığını merak edenler izleyebilir (bkz)

Pozisyonu da şöyle anlatmış:

"Penaltı olduğunu biliyordum. Önce bir darbe geldi, sonra bacağımdan tuttu, beni aşağıya çekti. Karardan emin olduğum için gittim ve penaltı noktasına oturdum. Zaten hakem de gördü ve penaltıyı verdi."

(0) (0)
mchammer 03.02.2020 10:24

Bundan sonra gelenek olur bu. Her penaltı bekleyen oraya çöker artık. Zaten VAR yüzünden oyun soğuyordu, bir de bunları bekleriz

(0) (0)
yoda35 03.02.2020 10:35

Bence VAR'a gittikten sonra hakem kararını verince stadyumdaki dev ekranlardan da pozisyon gösterilsin ki seyirciler görsün. Millet neye göre itiraz edip etmeyeceğini bilir

(0) (0)
Renovat1o 03.02.2020 10:42

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol