Sıcak hava, kurban kesimi, tatil pılanı derken kimsenin ekranın yüzüne bakmadığı bayram güğnlerinde yapımcı ve televizyon kanalalrının iddialı yapımlarını ekrana sürmek istemediği bir zaman dilimidir.

Örneğim 29 Temmuz Çarşamba günü Sen Çal Kapımı dizisi totalde 6,61 reyting ve 23,80 izlenme payı elde etti. 30 Temmuz Perşembeden itibaren ise ekranda yer alan programların reytingleri ve izlenme oranları o kadar ciddi bir şekilde düştü ki, artık televizyonda ne yayınlarsanız yayınlayın reyting alması zor bir durum oluştu. 31 Temmuz Cuma, en iyi program Fox Ana Haber totalde 2,11 reyting ve 13,98 izlenme payı elde etti. Yani bu oranlar televizyon izleyicilerinin ekrandan kaçtığını anlatmaya yetiyor.

Bu durum 1 Ağustos Cumartesi günü de devam etti. Yine Fox Ana Haber 2,17 reyting ve 14,23 izlenme payı ile totalde ilk sırada. Yani yine izleyiciler ekran başında değil…

Fox TV’nin televizyon dünyası tarafından ‘ölü dönem’ olarak kabul ettiği böyle bir zamanda yeterli reklam geliri elde etmesi de zor. Bu da önce Bay Yanlış ardından da Sen Çal Kapımı dizisinin yeni bölümlerinin yayınlanmaması sonucunu doğurmuş olabilir.

(0) (0)
bumerang 03.08.2020 09:49

yaz ekranında zaten izleyecek bir şey yok buna bir de bayram rahatlığı eklenince izleyici ne yapsın yani gül gibi tatili bırakıp yazın sıcağında kaba et kıvamındaki dizi senaryolarını mı izlesin.
(0) (0)
eh iste bilemiyorum 03.08.2020 12:09

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol