Sosyal medyadaki tüm platformlarda sık sık karşımıza çıkan 'Coffin Dance' yani "Tabutla dans etmek" anlamındaki akımın öyküsüdür. Genellikle başarısızlıkla biten videoların sonuna bu video eklenip paylaşılıyor. Birçok versiyonu var bunun.

Videoda bir grup siyahi erkek omuzlarında tabutla ilerliyor. Fakat normal cenaze videolarından çok farklı bu. Ama kesinlikle film sahnesi falan değil. Afrika ülkelerinde, özellikle Gana'da oldukça yaygın bir gelenek. 

Amacı ölüleri neşe içinde uğurlamak. 7 kişilik bir ekibe tabutu dans ederek taşımaları için para ödeniyor. Tabut, dans ve müzik eşliğinde gezdiriliyor. Hayatını kaybedenler neşe içinde uğurlanıyor. Yas tutanların gülümsemesi için böyle bir gelenek yapılıyor.

Bu geleneğin görüntüleri ilk olarak BBC tarafından belgesel tadında çekilen bir videoda paylaşıldı. Oradaki videoda akımda kullanılan ve melodisi akıllarda kalan o şarkı yoktu ama bu olayı patladan biraz da o müzikti.

Dans ekibinin lideri Benjamin Aidoo, verdiği röportajda şunları dile getirmiş:

“Cenaze hizmetlerine bir koreografi eklemeye karar verdim, böylece müşteri bize gelirse, onlara sadece şunu soruyoruz: Ciddi bir dans mı istiyorsun yoksa biraz daha hareketli mi?”. Adam bu gelenek için kurduğu şirketle pek çok gence de istihdam sağlamış.

(0) (0)
orsinodarcy 08.05.2020 15:23

Bizde de tam tersi ağlamaları için para verilen kadınlar oluyor. Gülse Birsel'in Aile Arasında filminde görmüştük.

(0) (0)
redbull26 08.05.2020 16:04

Türkiye'de olsa döverler bunları. İnsanlar yakınlarının yasını tutarken, acılıyken böyle dans eden tipleri yaşatmazlar :)

(0) (0)
patr1016 08.05.2020 17:12

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol