Tüm dünyada büyük eleştirilere neden olan belgesel ile ilgili bilinmesi gereken 10 nokta şöyle:
1- Çocuklar için her şey başladığında mutluydu ve işler yolunda gidiyordu. Wade Robson ve Jimmy Safechuck durumun farkına çok sonra vardıklarını, ailelerinin de durumu anladıktan sonra olayların zaten çirkin bir hal aldığını söylüyorlar.

2- Telefonda MJ ile saatlerce konuştuklarını söylüyorlar. Ellerinde telefon kayıtları da mevcut… Safechuck MJ ile beraber uyumak için annesine yalvardığını, Robson ise ilk kez 7 yaşındayken beraber uyuduklarını söylüyor.

3- Robson ve Safechuck’un olayları anlatırken yaşadıkları sizi fazlasıyla etkileyebilir. Aklınızda sürekli “O zaman MJ yaşarken neden suçlamalarını geri çektiler?” sorusu sürekli dolaşacak. Hatta Sony Music ile Micheal Jackson’un olan kavgası, o süreçte yaşananlar sürekli aklınıza gelecek. “They Dont Really Care About Us şarkısı sonrası bunlar oldu.” diyeceksiniz. Ancak büyük bir ihtimalle bir soru işareti aklınıza yer edecek. Tabii şüpheler yerini gerçekliğe bırakır mı? Kişiden kişiye gerçeğin varlığı değişecektir.

4- Elele tutuşma, öpüşmeyi öğretme, tecavüz… Bunların hepsi iki genç adamın iddiaları arasında bulunuyor. “Oyun oynuyoruz, size öğretiyorum.” cümlesinin bol bol geçtiğini söylüyorlar. Belgeseli izleyen çoğu insan ve eleştirmen bu iddiaların ve anlatılanların korkunç bir korku filminden daha fazlasını hissettirdiğini söylüyorlar.

5- Safechuk bir seremoni ile MJ ile evlendiklerini dahi söylüyor. Hatta bu seremoni sırasında bir yüzük taktıklarını dahi belirttiği açıklamaları var.

6- MJ’in ekibi tarafından susturulduklarını söylüyorlar. Bu zaten bilinen bir dedikodu idi. Belgeselin gerçekliğine en büyük darbeyi vuran 1990’lu yılların başından beri açılan davaların geri çekilmesi, delillerin yeterli olmaması ve değişen ifadeler…

7- İki genç adam çok daha fazla tecavüze ve tacize uğrayan çocuklar olduğunu söylüyorlar. Baba olduktan sonra gerçekleri söylemek zorunda hissetiklerini belirtiyorlar.

8- Safechuck “Biz bir süre öncesine kadar küçük çocuklardık, yeni büyüdük.” diyor. Olayların farkına varışının ve kabullenişinin zaman aldığını belirtiyor.

9- Robson’un ailesinin çarpıcı açıklamaları var. Anlattıklarını dinledikçe detaylarda kaybolabilirsiniz.

10- Cüneyt Özdemir’in konuyla alakalı çektiği on dört dakikalık videoyu da izlemenizi önerebiliriz. (bkz:link)

(0) (0)
vforblack 08.03.2019 12:11

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol