Hindistan'da yayınlanan bir Netflix dizisinde Hindu bir kızın Müslüman bir erkeği öptüğü sahne tepkilere neden olmuş. Arka planda bir Hindu tapınağının da görüldüğü sahne ile ilgili bir iktidar partisi milletvekilinin şikayetinin ardından eyalet yönetimi polisten soruşturma açmasını istemiş.

Hindistan'ın önde gelen yazarlarından Vikram Seth'in İngilizce olarak yazdığı romandan uyarlanan dizide genç bir kızın koca arayışı anlatılıyor. Dizinin yönetmenliğini ise ünlü yönetmen Mira Nair üstleniyormuş.

(0) (0)
Morrison 23.11.2020 16:37

Euronews'in aktardığına göre, Madya Pradeş eyaleti İçişleri Bakanı Narottam Mishra sosyal medya üzerinden dizinin belirli bir dine mensup insanların duygularını inciten son derece tartışmalı sahneler olduğunu belirterek "Emniyet yetkililerini söz konusu içeriği inceleyip filmin yönetmeni ve yapımcısı ile alakalı ne gibi kanuni önlemler alınabileceğini tespit etmelerini istedim" yorumunu yapmış.
(0) (0)
latiftek 23.11.2020 16:38

ülkeye bak ya bunu okuyunca aklıma geçende okuduğum bir haber geldi. Geçtiğimiz ay Hindistan'ın en büyük holdinglerinden Tata'ya bağlı bir mücevher şirketi bir Hindu-Müslüman ailenin bebek partisinin verildiği reklam gelen tepkiler ve bir mağazanın tehdit edilmesi sonucu kaldırılmıştı.
(0) (0)
kapkarakarga 23.11.2020 16:38

Hind hükümeti de bizdeki gibi taleplerde bulunup duruyor. Zira; ay başında hükümet Netflix, Amazon Prime, Walt Disney Hotstar gibi platformlardaki içeriklerin düzenlenmesi ile ilgili yönetmelikler açıklamıştı.
(0) (0)
bashQan 23.11.2020 16:39

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol