Başlığı okuyunca eminim hepinizin aklına birbirinden güzel yetenkle donanmış birbirinden farklı onlarca Marvel ve Marvel sinematik evreni süper kahramanı gelmiştir.

Aklınıza gelen pek çok karhraman da eminim muhteşem güçlere sahiptir, ama kararınızı vermeden önce son bir kez Jamie Madrox karakterine bir bakın derim.

"Kimdir Jamie Madrox" diyenlere hemen şunu söyleyeyim: Giant Size Fantastik Four 4. sayıda gelen Jamie Madrox, kendini klonlayabilen bir mutant (daha doğrusu “changeling” diye bilinen, güçleri doğuştan gelen mutant öncüllerinden). Jamie, bedenini herhangi bir yüzeye çarptırarak (veya yüzeyin kendisine çarpmasına müsaade ederek) oluşan kinetik enerjiyle kendinin birebir kopyasını (veya “negatifini”) çıkarabiliyor.

"ee ne var bunda" demeden önce şöyle bir düşünün "mesela süpermen'in kendisini klonlayıp bir anda dünyada 50 tane süpermen olsaydır ne olurdu." nasıl ne demek istediğimi anladını değil mi? Ha işte öyle.

kaldı ki Jamie Madrox'un kendisini kopyaladığı bu “negatifler” yalnızca Jamie gibi görünmekle kalmıyor, Jamie’den bağımsız düşünebiliyor ve ondan çok uzak yerlere gidebiliyor. Dahası Jamie ortalıkta kopyalarından çok sayıda olmaması adına kopyalarını kendi bedenine katabiliyor. (bkz:link)

(0) (0)
Proability 02.03.2020 13:53

bana göre en iyisi thor üstüne de tanımam.

(0) (0)
eko011 02.03.2020 14:00

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol