Ünlü astrolog Nuray Sayarı'nın Beyaz TV ekranlarında dile getirdiği olaydır. Sayarı'nın anlattıklarına göre eşinden feci halde dayak yemiş, tehdit edilmiş. Canlı yayında Cumhurbaşkanına seslenip yardım istiyor kadıncağız.

Sayarı'nın anlattıkları gerçekrten korkunç şeyler. Sürekli dövülmüş ve yıllardır evli bir kadınla aldatılmış. Daha önce şiddete maruz kaldığında eşinin baskı ve tehditlerinden dolayı "Kaza geçirdim" demek zorunda kalmış. Şimdi de zina davası açacağını söylüyor gözyaşlarını tutamayarak.

Kadın cinayetleri ve şiddetleri nasıl önlenecek? Kadınları koruyan yeni yasalarla mı yoksa eğitimde yapılacak değişikliklerle mi?

Aklım almıyor, seni döven, öldüreceğini hissettiğin bir adamı hâlâ nasıl sevebilirsin? Erkeklerin kadına yönelttikleri şiddetin kaynağının, en başında cehalet olduğunu düşünüyorum. Bir namus kavramı tutturmuşlar. Erkek boşanmayı, terk edilmeyi kabul edemiyor.

Kendi bile terk etse, eşini aldatmış bile olsa, ayrıldığında o kadının hâlâ kendi malı olduğunu düşünüyor. İstediğiniz kadar okumuş olun, ayaklarınızın üstünde duran başarılı ve güçlü biri olun hayatınıza giren erkek her şeyi değiştirmeye yetiyor. Boşanmak istersin boşanmaz ama seni aldatmaya devam eder. İşi gücü yoksa, aklı fikri karı kızda ise paranı alır. Seni bir köle gibi kullanır. Ama sen ona karşı çıkınca hemen dayak ve şiddet devreye girer.

Neden mi? Çünkü sen kadınsın. Sadece ülkemiz değil dünya genelinde de kadına verilen değer çok düşük. Kadınlar ölüyor, kadınlar istismara maruz kalıyorlar, kadınlar şiddet görüyor. Kadınlar, kadınlar ve hep kadınlar...

Hep olan kadınlara oluyor. Bunun ünlü olanı bile korunamıyor ki, kimsesi olmayan aile baskısından korkan bilinmeyen kadınlar nasıl korunsun. 

Kadına şiddete dur demek için daha ne olması gerekiyor anlamış değilim.

(0) (0)
aragron387 03.03.2020 14:58

Sen ki tanınmış bir sıfatsın, bu kadar göz önündesin. Sen saklarsan adı sanı duyulmamış insanlardan nasıl kendini savunsun. Biraz örnek olun, cesaretlendirin şu kadınları. Korkmayın, sesinizi duyurun. Gün dayanışma günü

(0) (0)
cikitelli 03.03.2020 16:51

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol