
Haber kanalı A Haber’in figüran Gürsel Cephaneci ile yaptığı ve Cephaneci'nin bağlı olduğu ajans sahibinin açıklaması sonrası gerçek mi kurgu mu iddialarının ortaya atıldığı röportajdır.
31 Mart seçimlerinde AKP’ye oy vereceğini söyleyen figüran Gürsel Cephaneci'nin 1991’de SSK’da geçirdiği bir operasyon için 1992 yılında SSK Başkanı olan Kılıçdaroğlu’na kızgın olduğunu söylediği A Haber röportajıdır.
İddiaya göre; Cephaneci bir cast ajansı aracılığıyla anlaşmalı olarak A Haber'e röportaj vermiş.
Gazeteci Can Bursalı'nın "kurgu" iddiasıyla bir anda gündeme ve sosyal medyaya düşen videodur.
Gürsel Cephaneci'nin bağlı olduğu cast ajansının sahibi Kemal Ekenel'le konuştuğunu belirten Gazeteci Can Bursalı'nın iddiasına göre; Ajans sahibi Kemal Ekenel’in, A Haber'in Cephaneci'yle röportaj yapmak için kendisine ulaştığını ve Cephaneci'nin ajans görevlendirmesiyle A Haber'e konuştuğunu iddia ettiği röportajdır
Gürsel Cephaneci’nin “Tercihim AKP, Cumhur İttifakı Tayyip Erdoğan olacak. Ben Milliyetçi vatansever bir adamım. Bundan öncekileri de gördüm. Ecevit’i de gördüm. Ecevit’i itip kakarak resim çektiriliyordu hani Avrupa Birliği’nde. Yalnız başına duruyordu bir kenarda. Kadın bunu itekleye itekleye resme sokuyordu. Ama ne yapıyoruz şimdi. Trump’ın karşısında da bacak bacak üstüne atıyoruz, Putin’in karşısında da hesap soruyoruz, ‘eyvallah kardeş’ diyoruz. Alayına gider yapıyoruz. Benim güvendiğim reisim var. Arkasından ölümüne de giderim.” Dediği videodur.
Adam acılı kardeşim ne var yani belli ki sıkıntı çekmiş ve bu sıkıntısını da dile getiriyor gayet normal.