Yıllardır Türkiye'nin ekmeğini yiyen ama kaçarken yediği kaba pisleyen bir Suriyelinin acınası halidir. İdlib'de 34 askerimizin şehit düşmesinden sonra Türkiye Avrupa sınır kapılarını göçmenlere açmıştı. Binlerce Suriyeli de bunu fırsat bilip Yunan sınırına dayanmıştı.

Avrupa'ya çıkmaya çalışan Suriyeli göçmenlerden birinin açıklaması ise pek çoğumuzun zoruna gitmişti aslında. Sınır bölgesinde kendisini çeken habercilere "Sanki biz size dedik 'Gidin bizim yerimizi kurtarın'. Siz bizi kurtarmaya değil, sınırınızı kurtarmaya gittiniz. Bizi düşünmediniz, kendinizi düşündünüz" şeklinde konuşmuştu. 

İşte o bizi beğenmeyen Suriyeli mülteci, Yunan polisi tarafından iç çamaşırına kadar soyulup darp edilmiş ve Türkiye'ye geri postalanmış.

Merak ediyorum Türkiye'de yaşamaya hâlâ yüzü tutacak mı? Gerçi bunda utanma olsa giderken o lafı etmezdi.

Yaşam hakkı, insan hakkı konusundaki eleştirileri umursamadan yetkililere sesleniyorum. Bu nankör adamı Türkiye'ye sokmayın, almayın içeri. Madem biz kötüyüz, madem kendimizi düşünmüşüz, ya Suriye'ye çatışma bölgesine bırakın ya da Türkiye-Yunanistan sınırındaki tampon bölgede bırakın. Anlasın kim dost, kim düşman.

(0) (0)
fidey79 08.03.2020 10:39

Ulan keko, siz Türklere kurban olun. Sizin gibi yıkıklara kapımızı açtık, savaştan kurtardır, iş aş verdik, aç karnınızı doyurdunuz. Kaçmaya fırsat bulunca da bizi beğenmediğini söylüyorsun he! Az bile yapmışlar sana, git belanı bul

(0) (0)
HeaveNKiNG 08.03.2020 12:42

Evet Türkiye sadece Suriyeliler için girmedi o savaşa ama mültecilere de hiçbir Avrupa ülkesinin korkudan yanaşamadığı yardımları yaptı. Eğitim, barınma, sağlık, gıda yardımlarına milyonlarca euro harcandı. Hatta ekonomimizi çökerten en büyük sebeplerden biri bu 4 milyonu aşkın Suriyeli. Avrupa söz verdiği yardımı göndermeyince ekonomi kaldıramadı. E şimdi Suriye sınırına yine milyonlarca mültecinin biriktiği, onların da ülkemize gelmesinin kaçınılmaz olacağı konuşuluyor. Madem bizim iyiliğimize yanıtınız bu olacak, kötüleyip karalayacaksınız, o zaman sınırda biriken mültecilere biz de Yunan polisi gibi davranalım. İçeri almamak için gaz, kurşun sıkalım, dayak atalım. Böyle mi olsun gerçekten?

(0) (0)
mandrake2047 08.03.2020 12:47

Böyle belanı bulursun işte aç köpek seni. Bize bok atmaya kalkanın sonu böyle olur

(0) (0)
mehmetbasova 08.03.2020 13:03

Bunlara kazzi cakcan... 
(0) (0)
Polatnrw 08.03.2020 18:12

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol