Netfilix'te yer alan Kar Kardeşliği filminin konusu: And Dağları'nda 1972'de düşen uçak, Uruguay'ın milli ragbi takımını taşıyan bir uçağın feci bir kaza geçirmesi olayını işliyor. Bu olay, 13 Ekim 1972 tarihinde gerçekleşti.

Uruguay'ın oldukça genç bir ragbi takımı, Şili'de düzenlenen bir turnuvaya katılmak üzere Arjantin'e gitmek üzere yola çıktı. Ancak, Fairchild FH-227 tipi uçakları, And Dağları'nda kötü hava koşulları ve navigasyon sorunları nedeniyle kaza yaptı. Uçak, dağların yüksek zirvelerine çarptıktan sonra birçok parçaya ayrıldı.

Kazada, 45 kişi hayatını kaybetti ve sadece 16 kişi kurtulabildi. Kurtulanlar, zorlu doğa koşulları ve yiyecek eksikliği nedeniyle hayatta kalmak için zorlu bir mücadele vermek zorunda kaldılar. Uçak enkazından mahsur kalanların, karlı dağlarda sürdürdükleri yaşam mücadelesi ve kurtuluş çabaları, Aileleri, hayatta kalanları ve dünya kamuoyunu derinden etkiledi.

Bu olay, 1973'te Arjantin'deki bir kurtarma ekibinin hayatta kalanları bulmasıyla sona erdi. Kazanın hikayesi daha sonra "Alive" adlı kitaba ve bu kitaptan uyarlanan aynı adlı bir filme konu oldu. Bu trajik olay, insan dayanıklılığı, hayatta kalma mücadelesi ve dayanışma gibi temaları içermesiyle hatırlanmaktadır.

(0) (0)
iloman 12.01.2024 15:09

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol