Fatih Portakal'ın Fox Ana Haber'de “Hadi bakalım barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Kaç kişi çıkacak sokağa korkudan, endişeden?” sözlerini ardından RTÜK Fox TV’ye 3 yayın durdurma cezası ve 1 milyon 76 bin 337 lira idari para cezası kesilme kararı vermişti. 

Genel anlamda Muhalefete yakın duran Fatih Portakal'a destek olan da, bölücü diyen de çıkmıştı yine klasik olarak insanlar siyasi duruşlarına göre tavır almıştı. RTÜK tavrını net ortaya koyarken ilk defa RTÜK içerisinden farklı bir ses çıktı ve Portakal'ın ifadelerinin çarpıtıldığını dile getirerek Fatih Portakal'ın kimseyi sokağa çağırmadığını belirtti.

Karara karşı muhalefet şerhi yazan RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, Portakal’ın sunduğu haberde “halkı haklı ve yasal talepleri için sokağa çağırmak bir yana, ki bu bir suç değildir, tam tersine ‘çıkmayın, çıkarsanız başınıza bunlar gelir’ şeklinde bir uyarı” olduğunu belirtmiş. Yine aslında dönüp dolaşıp siyasi duruşa göre tavır almaya dayanıyor olay ülkemizde objektif bakış açısı çoktan kaybolup gitti herkes kendi adamını haklı buluyor ve kendi kararları uygulansın istiyor.

(0) (0)
birinsan 11.02.2019 10:57

Körler sağırlar birbirini ağırlar gibi bir durum olmuş

(0) (0)
PriveT 11.02.2019 11:34

RTÜK'te neler oluyor. Kimsin sen yaw RTÜK kim oluyorsun.

(0) (0)
LeeeeeeK 11.02.2019 13:36

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol