Çin'den yayılan virüs salgınlarının Türk dizilerinde konu alınmasıdır.

Sars virüsüne ilk kez Şubat 2003'te Çin'de rastlanmıştı. Grip gibi başlayan ve zatürre özelliği gösteren öldürücü bir hastalıktı. Dünyada bu hastalıktan 9 kişinin öldüğü ve 150 kişinin bu hastalığa yakalandığı söyleniyor.

İşte o dönemlerde Show TV'de yayınlanan Kurtlar Vadisi dizisi de sars virüsüne dair bir sahne yayınlayarak konuyu ele almıştı.

Şimdilerde ise Fox'ta yayınlanan Mucize Doktor dizisi, Çin'de görülüp dünyaya yayılan Koronavirüs adlı ölümcül virüsten bahsediyor. (Bkz:Link)

Hastaneye Malezya’dan gelen ve aniden hastalanan yolcular Berhayat Hastanesi’ne getiriliyor ancak virüs kapan hastalar kısa sürede ölüyor. Hastanede ise karantina uygulaması başlatılıyor. Hastalara müdahale eden bir sağlık görevlisi hayatını kaybederken, Doktor Ferman’a da hiç beklenmedik bir şekilde virüs bulaşıyordu.

Ferman ile Doktor Ali Vefa arasındaki duygusal sahneler izleyenleri bayağı duygulandırmıştı.

Türk dizi tarihinin nirvanasında yer olan bu yapımların (Kurtlar Vadisi zaten efsane ama Mucize Doktor da efsane olmaya doğru gidiyor) virüsleri konu alıp yayınlanması bir taraftan duygusallaştırıp üzerken diğer taraftan işi ticarete dökmek anlamına geliyor.

Virüslerden onlarca can kaybı varken ve zarar görüp korkan insanlar varken bu mevzuların dizilere konu olmasını uygun bulmuyorum ben. Televizyon dizilerine malzeme yapılması yanlış. Bunun yerine yaşanılan acılara saygı duyulmalıdır.

(0) (0)
barif 24.02.2020 12:30

kesinlikle .ok   güzel bir yazı olmuş onca acıyı bu kadar alay konusu yapmak hiç doğru değil 

(0) (0)
zalım 24.02.2020 12:52

uzerinde niye bu kadar saka dondugunu anlayamadigim virustur. kardes, sizin ulkenizde olsa bu kadar dalga gecebilecek miydiniz merak ediyorum.

(0) (0)
isyankar 24.02.2020 12:52

kurtlar vadisinde direk ticarete dökülmüş ama mucizedoktorda biraz daha duygusal bakılmuş
(0) (0)
hazal 24.02.2020 12:55

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol