Artık sinema ekranlarında çok fazla kitap uyarlaması filmler görmeye başladık. Sinema için kitaplar gerçekten ciddi bir kaynak haline geldi. Başı belli sonu belli, çok okunduysa zaten tutar mı tutmaz mı diye düşüncesi olmuyor. Kitabı sevenler genelde filme de büyük bir ilgi gösteriyor.

Kitabı filme çevirme işini harika yapanların olduğu kadar, yapamayanlar da var elbette ama konu bu değil. 2020 yılında bizleri çok fazla kitaptan uyarlama film bekliyor. Genel olarak önce kitapları okuyup sonra filmleri izleyenler hayal ettikleri dünyayı bulamasa da, 2-3 saate anca bu kadarı sığdırılabiliyor.

2020'de bizlerle buluşacak olan filmlere aşağıda ulaşabilirsiniz.

The Turning

2019 korku filmleri için unutulmaz bir yıl olarak geride kaldı. Yeni yılın ilk ayları da birden fazla korku filmine sahne olacak. Bu filmlerden biri olan The Turning, Ocak ayında vizyona giriyor. Son olarak Terminator: Dark Fate filmiyle karşımıza çıkan Mackenzie Davis‘in iki özel çocuğun bakımını üstlenen bir eğitmen olarak yer alacağı The Turning, 1994 yılında yayınlnaan The Turn of the Screw romanından uyarlandı. 24 Ocak tarihinde vizyona girecek filmin başrollerinde Davis’in yanı sıra Brooklynn Prince ve Finn Wolfhard yer alıyor.

The Call of the Wild

Jack London’ın 1903 yılında yayınlanan klasik romanı The Call of the Wild, usta aktör Harrison Ford ile birlikte beyazperdeye adım atıyor. Yaşlı bir adam ve köpeği arasındaki dostluğu konu alan film, Alaska’nın vahşi doğasını da gözler önüne serecek. Son yılların köpek/insan dostluğunu konu alan film trendlerinin en yeni örneklerinden The Call of the Wild, 21 Şubat’ta sinemalarda olacak.

Emma

42 yıllık yaşamına birçok değerli eser sığdırabilmiş İngiliz edebiyatının önemli isimlerinden Jane Austen’in bir başka romanı daha beyazperdeye uyarlanıyor. Emma, daha önce de ekranlarda yer almıştı. 1996 yılında vizyona giren filmin başrolünde Gwyneth Paltrow yer alırken, aynı yıl televizyon ekranlarında seyircilerle buluşan yapımda ise rolü Kate Beckinsale üstlenmişti. Yeni uyarlamanın başrolünde ise Anya-Taylor Joy karşımıza çıkacak. 1815 yılında kaleme alınan aynı isimli romandan uyarlanan Emma, 21 Şubat’ta vizyona giriyor.

The Invisible Man

‘Sinematik evren’ kurma çabaları 2010’lu yılların en büyük trendlerinden biriydi. Marvel’ın MCU ile birlikte devasa bir pazar oluşturması diğer tüm devleri de bu pastadan pay alma çabasına itmişti. Bu denemeler genellikle ‘süper kahraman’ teması üzerinden gerçekleşse de, aralarından farklı projeler de çıktı. Bu furyaya katılmaya çalışan isimlerden biri olan Universal Studios, uzun bir süredir haklarını elinde bulundurduğu karakterlerden bir ‘canavar evreni’ kurmaya çalışıyor. Bu fikir henüz herhangi bir başarı kaydedemese de 2020 yılında vizyona girecek olan The Invisible Man, ‘Dark Universe’ü bir kez daha kıvılcımlandırabilir. Bilim kurgu edebiyatının en önemli isimlerinden H.G Wells’in 1952 tarihli aynı isimli romanından uyarlanan The Invisible Man, 28 Şubat tarihinde seyirciyle buluşacak.

Mulan

2019 yılında ABD’de en çok gişe hasılatı elde eden filmlerin yüzde seksenini elinde bulunduran Disney, geride bıraktığımız yılda üç popüler animasyonu da yeniden beyazperdeye getirmişti. 2020 yılı ise 90’ların bir başka ünlü animasyonunun live-action olarak geri dönüşüne sahne olacak: Mulan. Disney’nin yeni Mulan filminin Ballad of Mulan’a oldukça yakın olacağı söyleniyor. Merakla beklenen film 27 Mart tarihinde vizyonda olacak.

The Woman in the Window

Kitap sayfalarından dev ekrana yolculuk edecek yapımlar arasında oldukça yeni isimler de bulunuyor. A. J Finn’in 2018 yılında raflarda yerini alan The Woman in the Window romanı yıldızlarla dolu kadrosuyla bir film haline geliyor. Darkest Hour, Pride & Prejudice ve Atonement gibi yapımlarla tanıdığımız Joe Wright‘in yönetmenliğini üstleneceği filmin oyuncu kadrosunda ise Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore ve Anthony Mackie gibi ünlü isimler bulunuyor. Film, 15 Mayıs tarihinde sinema salonlarındaki yerini alacak.

Artemis Fowl

Disney, ilk kez beyazperdeye taşıdığı klasikler konusunda pek de başarılı bir karneye sahip değil. Nutcracker and the Four Realms ve A Wrinkle in Time gibi yapımlar dev stüdyo için başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Disney, 2020 yılında bu başarısızlığını telafi etmeye çalışacak. Eoin Colfer’ın aynı isimli roman serisinden uyarlanacak olan Artemis Fowl, ilk kez sinemada boy gösterecek. Bir periyi kaçıran 12 yaşındaki zeki, milyoner ve suç dehası bir çocuğun hikayesini konu alacak yapımın başollerinde Ferdia Shaw, Judi Dench ve Josh Gad yer alıyor. Film, 29 Mayıs’ta vizyona girecek.

Death on the Nile

Kenneth Branagh, 2017 yılında Agatha Christie’nin klasik eserlerinden biri olan Murder on the Orient Express’i yıldızlarla dolu bir kadroyla beyazperdeye taşımıştı. Aynı zamanda Dedektif Hercule Poirot karakterine hayat veren yönetmen Branagh, Agatha Christie uyarlamalarına Death on the Nile ile devam edecek. Sonbahar aylarında seyirciyle buluşacak olan filmin kadrosunda Gal Gadot, Armie Hammer, Annette Bening ve Russell Brand gibi isimler bulunuyor. Film, 9 Ekim’de yayınlanacak.

The Witches

Roald Dahl, geçtiğimiz yıllar boyunca kitaplarıyla birlikte klasikleşmiş birçok filme de ilham kaynağı oldu. Charlie and the Chocolate Factory ve Matilda gibi eserleri beyazperdeye uyarlanan Dahl’ın bu kez 1983 yılında kaleme aldığı eseri The Witches seyirciyle buluşacak. Usta yönetmen Robert Zemeckis‘in ekranlara getireceği filmin kadrosunda ise Anne Hathaway, Stanley Tucci ve Chris Rock yer alıyor. The Witches, 9 Ekim tarihinde sinemalarda olacak.

Dune

2020 yılının en çok beklenen yapımı ise yılın sonunda aramızda olacak. Son yılların en başarılı yazar/yönetmenlerinden Denis Villeneuve, bilim kurgu edebiyatı için bir mihenk taşı olan Dune’u beyazperdeye taşıyor. Özellikle bilim kurgu severler tarafından sabırsızlıkla beklenen filmin kadrosunda Timothee Chalamet, Oscar Isaac, Jason Momoa, Zendaya, Josh Brolin, Dave Bautista, Javier Bardem ve Stellan Skarsgard gibi ünlü isimler yer alıyor. Villeneuve, geçtiğimiz yıllarda Blade Runner 2049, Arrival ve Sicario gibi filmlerle adını en başarılı genç yönetmenler arasına yazdırmayı başardı. 1965 tarihli klasik eserden uyarlanan Dune, 18 Aralık’ta vizyonda olacak.

(0) (0)
kubilayozsobaci 06.01.2020 15:14

Hiç sevmem kitapların filme çevrilmesini. Bi ton detay atlanıyor. Kitap kitap olarak kalsın, filmi siz yapın

(0) (0)
ea13 06.01.2020 15:23

En güzel kitaplar sırf bu filmler yüzünden heba ediliyor. Sevdiğim kitapların filmlerini asla izlemiyorum o yüzden. Hayalimdeki gibi olmuyo

(0) (0)
winsinger 06.01.2020 15:24

Kitap okumayı sevmeyenler için gayet iyi bişey bu. Adam belki film izlemeyi seviyor. Kime ne?

(0) (0)
vinnieweckl 06.01.2020 15:24

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol