4 Oscarlı “Parasite” filminin sinemalardan sonra ilk kez televizyonda yayınlanacak olmasıdır. Digiturk platformundaki beIN CONNECT’te ekrana gelecek bu akşam.

Altın Küre Ödülü’nün ardından En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil 4 dalda Oscar alarak muazzam bir başarıya imza atmıştı Güney Kore filmi.

Varlıklı bir ailenin yanında çalışmaya başlayan fakir bir ailenin komik başlayan ancak zamanla gerilime dönüşen müthiş öyküsünü anlatan Parasite, 1 Nisan Çarşamba günü beIN CONNECT’te, 5 Nisan Pazar akşamı saat 21:00’de ise beIN Movies Premiere HD’de yayınlanacağı duyurulmuş.

Bugüne kadar sinema tarihinde başka bir filmin başaramadığını yapıp, En İyi Film Oscar’ına uzanan İngilizce olmayan ilk film unvanını elde eden “Parasite”, Bong Joon Ho’ya da yönetmenlik Oscar’ını getirmiş. Parasite ayrıca En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Uluslararası Film Oscar’larının da sahibi olmuş.

Güney Koreli usta yönetmen Bong Joon Ho’nun Oscar Ödülü’ne layık görüldüğü bu sosyolojik başyapıtın konusu ise şöyle özetlemiş;

Kim Ailesi, Seul’un varoş bir mahallesinde yarı bodrum bir dairede gündelik işlerle hayatlarını idame ettirmeye çalışan fakir bir ailedir. Ailenin delikanlı oğlu bir arkadaşı vasıtasıyla çok varlıklı Park Ailesi’nin küçük çocuğuna İngilizce özel ders vereceği bir iş bulur. Ders vermeye gittiği bu ailenin ultra lüks rezidanslarında kendisini sevdirmesiyle birlikte akrabalarını da aynı evde işe aldırmaya başlar: Çok geçmeden Kimler ile Parklar’ın hayatları iç içe geçecektir.

Ben genelde hep kore yapımı dizi ve filmleri severek izliyorum çokta güzel oluyor. Bunu da çok merak etmiştim sinema'da izlemeye şansım olmamıştı. Şimdi Tv'de verilmesi çok iyi olacak. Özellikle bu sıkıcı günlerde baya iyi gider.

(0) (0)
yks 31.03.2020 15:53

izledim bunu ya efsaneydi o kadar ödülü hak etmiş gerçekten

(0) (0)
sude 31.03.2020 15:57

çok merak ediyordum izlerim artık iyi oldu 

(0) (0)
doğan 31.03.2020 15:57

Paralı platformda olduktan sonra ne faydası var ki! Ulusal bi kanalda yayınlayın herkes izlesin kardeşim

(0) (0)
harry haller 31.03.2020 16:17

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol