TV8'in patronu Acun Ilıcalı'nın, Fox TV'de yayınlanan Sofrada programının kendi kanalındaki Yemekteyiz programından çalıntı olduğu yönündeki iddiasıdır.

(0) (0)
kapkarakarga 04.12.2019 23:29

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, Fox TV'de yayınlanan 'Sofrada' programının, kendi kanalı TV8'de yayınlanan 'Yemekteyiz' programının taklidi olduğunu iddia ederek, bu emek ve fikir hırsızlığına karşı Fox TV'ye dava açtı.

(0) (0)
sametdogan 04.12.2019 23:33

İki programın birbirinin aynısı olduğunu söyleyen Ilıcalı; programların içerik, teknik, akış gibi unsurlarının incelenmesi için Işık Üniversitesi'ne başvurdu. İki yarışma detaylı şekilde incelendi; benzer ve farklı yanları tespit edildi. Bilirkişi raporu, Ilıcalı'nın haklı olduğunu ortaya koydu. Analizin sonucuna göre; 'Yemekteyiz' ile 'Sofrada' biçim ve içerik, mekan seçimi, kamera kullanımı, dış ses katkısı gibi teknik özellikler bakımından aynı olduğu ispatlandı.

(0) (0)
Regisseur 04.12.2019 23:33

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Belge, Fox TV'nin formatımızı çaldığını ispatlamış oldu. Tüm yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Fox TV avukatları, avukatım Hakan Öncel'le üç kez görüştü. En son görüşmede avukatıma para teklif ettiler, biz kabul etmedik. Benim için fikir hırsızlığının normal hırsızlıktan hiç farkı yok. 

Fox TV'nin formatta çalıntı yaptığı belgelenmiş oldu. Biz yüz binlerce dolar ödeyerek programın formatını ITV'den aldık. Dünya kadar para ödedik taklidinin yapılmaması için. Fakat Fox TV bizim programın aynısını yayınlıyor. Bununla ilgili yetkililerle de görüştüm, uyardım onları. Bilirkişi raporu da aynen bunları söylüyor. Yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Fox TV'nin avukatları benim avukatıma para teklifinde bulundu, kabul etmedik. Benim için fikir hırsızlığının normal hırsızlıktan farkı yok. Hatta malımı çal, fikrimi çalma."

(0) (0)
yulaw 04.12.2019 23:34

Abartmayın kardeşim, birbirinin benzeri bir sürü program var, neyi paylaşamıyorsunuz. Gözün doysun Acun

(0) (0)
ozgetastan 04.12.2019 23:34

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol