Atiye ve Dark Netflix'in popüler dizileri arasında kendilerine yer buluyor. Özellikle Türkiye'de Atiye'nin sevenleri daha fazla. Elbette bu durumu normal karşılayabiliriz. Fakat Dark'ın da kendine has bir hayran kitlesi var.

Bu iki dizinin benzerliklerine dair çok güzel bir yazıya denk geldim. Okurken, "Aaa harbiden he" diyebileceğiniz detaylar göreceksiniz. (bkz. link)

"Geçtiğimiz yaz Netflix'in nefis Dark dizisi hepimizi peşinden sürüklemeyi başarmıştı. O gizem ve gerilim dolu atmosferi gerçekten çok etkileyiciydi. İşte ben de Atiye'yi izlerken ciddi anlamda bir Dark havası sezdim. Hatta bunu sezmekle de kalmadım ve bazı çok büyük benzerliklere de rast geldim. Belki siz de bazı sahnelerde Atiye'yi Dark'a benzettiniz fakat pek üstünde durmadınız. İşte tam da bu yüzden, ben keşfettiğim benzerlikleri sizler için bu içerikte listelemek istedim. Hadi gelin şimdi Atiye Dark benzerliği ne durumda, hangi sahneler veya hangi detaylar bu 2 diziyi ortak paydada buluşturuyor, onları size göstereyim. 

1. Öncelikle 2 dizide de baba, oğlunun gelecekteki haline mesaj gönderiyor

Atiye'nin son bölümlerinde görüyoruz ki, Erhan'ın babası Zühre sayesinde geleceği görüyor ve oğlu Erhan'a not bırakıyor. Aynı şekilde Dark dizisinde de Jonas'ın babası, geleceği bildiği için oğluna bir mektup yazarak mesaj gönderiyordu. 

2. İkisinde de bir defter ve harita söz konusu

Erhan'a babasından kalan bir defter veriliyor ve bir de kapının yerini gösteren küçük bir harita. Aynı şekilde Dark'ta da Jonas, babası tarafından hazırlanan bir haritayı buluyordu.

3. Her 2 dizide de çok şey bilen, fakat ailenin dışladığı bir teyze mevcut

Bu 2 dizide de her şeyi bilen teyzelerimiz var. Atiye'de Zühre ismindeki teyzemiz her şeyi bilip, görürken Dark'ta da Claudia teyzemiz her şeyin bilincinde. Üstelik bu 2 teyzemiz de biraz paspal bir halde ve ütelik ikisi de aileleri tarafından dışlanmışlar.

4. Ve evet; Mağaralar!

Bir mağarada bulunan ve içinde uğultulu bir şekilde rüzgar esen bir geçit görünce birçoğumuzun aklına şüphesiz Dark gelir. Fakat bu durumun aynısını Atiye'de de görmek mümkün. 

5. "Hepimiz ilahi bir planın parçalarıyız" sözü...

Bu sözü Atiye'de Cansu'dan duyuyoruz. Fakat ne tesadüf ki Dark'ta da Noah bunu söylüyor. Üzerine ekliyor; "Hepimiz birbirimize bağlıyız" ve yine ne tesadüf ki Cansu da sözlerine aynı bu şekilde devam ediyor.

6. Atiye ve Jonas aynılar!

İkisi de beklenen kişi, ikisi de bir geçitten geçiyor ve ölü olan insanları görüyorlar. Atiye, son bölümde Cansu ile konuşunca Cansu ona "Sen olup bitene karışamazdın ama olacakları yaratmak senin elinde" diyerek Atiye'de sıfırlama, her şeyi baştan başlatma gücünün olduğunu söylüyor. Dark'ta da Jonas bunu yapmak, her şeyi sıfırlamak ve değiştirmek istiyor ve bunun için uğraşıyordu. 

7. Herkes birbirine bağlı!

Nasıl ki Dark izlerken herkesin birbirine bağlı olduğunu gördük, kimisinin sevdiği kız halası çıktı, kimisi yıllarca kendisine baba demişti. İşte Atiye'de de bu konu annesinin annesinde, annesinde ve kendinde olan yıldız şeklindeki bir doğum iziyle işleniyor ve Cansu da son bölümün en son sahnesinde Atiye'ye "Hepimiz birbirimizin devamıyız" şeklinde bu konuyu açıklıyor. Yani 2. sezonda herkes birbirinin bir şeyi çıkabilir, hazırlıklı olun... 

Bonus: Bunu çok kişinin fark ettiğini düşündüğüm için listede değil de bonus olarak size sunmak istedim. Atiye'nin 4. bölümünden itibaren arka fondaki müziklerine dikkat edin ve biraz kulak kesilin, Dark dizisinde kullanılan müzikleri duyacaksınız. Hele ki son bölümlere doğru olan gerilim sahnelerinin tümünün müziklerinden Dark tadı almak mümkün."

(0) (0)
isgariot 11.01.2020 14:51

Ben de izlediğim de bu detaylar dikkatimi çekmişti. Güzel yakalamış

(0) (0)
DjAnda 11.01.2020 15:52

Atiye'yi izlemedim. ama dark'ı izleyeceklere tavsiyem, hemen açıp izlemeleri olurdu

(0) (0)
zlatanna 11.01.2020 15:53

Atiye, Dark'ın kıyısından köşesinden geçemez arkadaşlar. Benzeri dahi olamaz

(0) (0)
mandrake2047 11.01.2020 15:53

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol