Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ün dün akşam KRT televizyonunda gündeme getirilen ve doğru olduğu ortaya çıkan gelişmedir. Öztürk, birkaç gün önce vefat eden eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın ölüm nedeninin koronavirüs olduğunu söyledi canlı yayında. Fenerbahçe'de spor yaparken rahatsızlanmış, özel bir hastaneye kaldırılmış ama oradakiler GATA'ya sevk etmiş. Koronavirüs olduğunu bildirmişler. 

Ayrıca eşi ve kız kardeşinin de karantina altına alındığını, komutanın da sessiz sedasız annesinin yanına gömüldüğünü açıkladı. Normalde böyle önemli rütbedeki bir komutan törenle uğurlanır son yolculuğuna ama güvenlik nedeniyle sessizce defnedilmiş.

Eğer bu iddia doğruysa Sağlık Bakanı gerçekleri açıklamıyor halka. Çünkü paşa öldükten sonra Türkiye'de koronadan sadece bir kişinin öldüğünü açıklamıştı. O kişinin de Beyoğlu'ndaki bir eczane sahibi olduğunu öğrendik zaten. (Bkz.) Paşa pazar günü öldü. E o zaman ölü sayısının 2 olması gerekirdi ama salı günü bakan 1 kişi dedi. Nasıl olacak bu iş?

Saygı Öztürk MİT'çi gibi sağlam istihbarat alır, iyi gazetecidir. Çok net açıkladı adam. Bence inkar ediyor yetkililer. Gerçek sayıları saklıyorlar. 

Aynı saatlerde bir başka önemli gazeteci Fikret Bila da Halk TV'de Öztürk'ün bu iddiasının asılsız olduğunu söylemişti. Fikret Bila fena patladı. Çünkü hastaneden resmi açıklama geldi.

Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Yalman'ın vefatına ilişkin yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Aytaç Yalman'ın COVID 19'a bağlı vefat ettiği kanaati oluşmuştur." Ayrıntılar için; (Bkz.)

(0) (0)
profecco 19.03.2020 10:31

Sözcü gazetesinde yazıyorsa yalandır. Rahmi Turan da Muharrem İnce sarayda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü demişti fos çıktı, rezil oldu kaldı. O yüzden sözcüdekilere inanmıyorum
(0) (0)
ahmet9062 19.03.2020 10:54

Ben de gerçeklerin saklandığını düşünüyorum. İnsanlar paniğe kapılmasın diye azar azar açıklıyorlar ölenleri de hastalananları da. Tamam belki bakan şeffaflıktan yana ama gerçekleri söylemesine izin vermiyorlar bence. Bakanın da Cumhurbaşkanının da yüz halini ses tonunu dikkate alırsan durumun vahameti anlaşılır.

(0) (0)
baris_sahiinn 19.03.2020 11:01

Provokasyona başlamayın bu hepimizin meselesi bir konuda devlete destek verin sevmeseniz sevmeyin.. İlk ölüm haberleri bir kişi olarak verilmesi doğru olmuş zaten panik içindeyiz.. 

(0) (0)
Eses 21.03.2020 02:14

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol