IndieWire, son 10 yılın en iyi 20 pilot bölümünü derlediği bir liste yayınlandı. Listede True Detective, The Handmaid’s Tale, Fleabag ve Atlanta gibi dizilerin ilk bölümleri yer aldı.

IndieWire, korku filmleriyle ilgili yaptığı listelerden sonra bu kez de televizyon dünyasına yöneliyor. IndieWire, son 10 yılın en 20 pilot bölümünü derlediği bir liste yayınlandı.

Televizyon dizilerinin artık sinema estetiğine yaklaştığı şu dönemde senaryosu, kurgusu ve oyunculuklarıyla mest eden bir sürü dizi karşımıza çıktı. Son 10 yıllık süreçte hem kablolu kanallarda hem de dijital platformlarda yayınlanan diziler, televizyon dünyasında büyük yankı uyandırdı. Özellikle pilot bölümünde iyi bir ivme yakalayan yapımlar, dizi dünyasındaki yolculuklarına devam ederken; pilot bölümünde izleyicinin gönlünü fethetmesine rağmen Sense8, The Knick gibi diziler zamanla bu ivmeyi yitirerek yayın hayatlarını erken noktaladılar.

Pilot bölümlerini baz alan Indiewire, beklentilerimizi karşıladığı gibi yaptığı bazı seçimlerle bizleri şaşırttı. Ayrıca The Crown gibi doğrudan ilk sezon onayı aldığı için aslında pilot bölümü çekilmeyen dizilerin de listede yer alması IndieWire’ın listeyi hazırlarken pilot bölüm ile ilk bölüm arasında pek de ayrım yapmadığını gösterdi.

Matthew McConaughey ve Woody Harrelson’lı ilk sezonuyla büyük ses getiren True Detective, Margaret Atwood’un aynı adlı romanından uyarlanan, kadın haklarının var olmadığı bir distopyayı oldukça çarpıcı, yer yer kan dondurucu bir üslupla izleyiciye aktaran Emmy ve Altın Küre ödüllü The Handmaid’s Tale, 2016’da yayınlanan 6 bölümlük ilk sezonuyla kendi hayran kitlesini yaratan ve 71. Emmy Ödülleri’nde En İyi Komedi Dizisi dâhil 6 Emmy’ye layık görülen Fleabag, Donald Glover’ın yaratıcısı olup başrolünde yer aldığı, yaşam koşullarını daha iyi bir duruma getirmek için Atlanta rap dünyasında isim yapmaya çalışan iki kuzenin başlarından geçen olayları konu edinen Atlanta, Kraliçe II. Elizabeth’in tahttaki ilk yıllarını derinlemesine inceleyen Netflix dizisi The Crown, bu yıl yayın hayatına başlamış olmasına rağmen çizgiroman hayranlarının kalbini kazanan Watchmen gibi yapımların pilot bölümleri, tam da beklediğimiz gibi listede kendisine yer bulunuyor.

Fakat listede David Fincher’ın yönetmeni ve yapımcısı olduğu Mindhunter, olayların mantıklı bir şekilde ilerlediği senaryosuyla adından söz ettiren ve teknik anlamdaki başarısıyla dikkatleri üzerine çeken The Haunting of Hill House, teknolojinin karanlık yüzünü gözler önüne seren, özellikle ilk bölümüyle büyük yankı uyandıran Black Mirror, final sezonuyla hayal kırıklığı yaratmasına rağmen televizyon tarihinin en çok konuşulan yapımları arasında yer alan Game of Thrones gibi dizilerin olmaması dikkat çekti.

IndieWire’a Göre Son 10 Yılın En İyi 20 Pilot Bölümü
20. Unbreakable Kimmy Schmidt – Kimmy Goes Outside!

19. Mr. Robot – eps1.0_hellofriend.mov

18. True Detective – The Long Bright Dark

17. Review – Stealing; Addiction; Prom

16. Crazy Ex-Girlfriend – Josh Just Happens to Live Here!

15. Orphan Black – Natural Selection

14. The Last Man on Earth – Alive in Tuscon

13. The Walking Dead – Days Gone Bye

12. Fargo – The Crocodile’s Dilemma

11. Watchmen – It’s Summer and We’re Running Out of Ice

10. Jane the Virgin – Chapter One

9. The Handmaid’s Tale – Offred

8. The Crown – Wolferton Splash

7. Legion – Chapter 1

6. Bob’s Burgers – Human Flesh

5. Fleabag – Episode 1

4. Atlanta – The Big Bang

3. Hannibal – Apéritif

2. The Americans – Pilot

1. Homeland – Pilot

(0) (0)
freshmeat 22.11.2019 10:58

kimse kusura bakmasın ama bence bu listenin zirvesinde LOST dizisi mutlaka olmalıydı.

(0) (0)
ysbulat 22.11.2019 11:06

9 numaralı The Handmaid’s Tale dizisi gerçekten muhteşem mutlaka izlenmeli sadece ilk bölüm değil tümü çok heyecanlı

(0) (0)
themobster 22.11.2019 11:07

komedi dizisi izlemek isyenlere ve doyasıya gülmek isteyenlere 14 numaralı The Last Man on Earth dizisi önerilir zaten ilk bölümü izleyince bırakamayacaksınız. dizi zaten 20'şer dakikalık bölümlerden oluşuyor çekirdek gibi...

(0) (0)
murat513 22.11.2019 11:08

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol