Beyaz perdede görüp de sürekli imrendiğimiz fakat; normal bir insanın bedensel olarak Batman gibi olması için 15-18 yıl çalışması geretiği gerçeğidir..

Bilim adamı Paul Zehr, isteyen ve çok çalışan herkesin, küçük çaplı Batman olabileceğini iddia ediyor. Yapmanız gereken 15-20 yılınızı feda etmek..

Kim yaşadığı şehri bütün kötülüklerden ve suçlulardan korumak, yani Batman olmak istemez ki? Peki isteyen herkes; Bruce Lee'nin savaş sanatları, F1 pilotu Lewis Hamilton'ın otomobil kullanma yeteneğine, uzun mesafe koşucusu Paula Radcliffe'nin kuvvetine ve Komiser Columbo'nun dedektiflik özelliğine sahip bir Batman olabilir mi? Doğal olarak normal bir ölümlünün, tüm bu özellikleri tek bir vücutta birleştirmesi çok zor görünüyor. Ama kinesiyoloji (hareket bilimi) ve sinir bilimi profesörü, aynı zamanda savaş sanatları uzmanı Dr. E. Paul Zehr, aynı fikirde değil.

Ve bu düşüncesini, önümüzdeki aylarda yayınlanacak olan 'In Becoming Batman: The Possibility of a Superhore' (Batman Olmak: Bir Süper Kahramanın Olasılığı) adlı kitabında bütün çıplaklığıyla anlatıyor. Kanada'daki Victoria Üniversitesi'nde çalışan Zehr, isteyen ve bu uğurda çalışan hemen herkesin Batman ya da ona yakın bir kahramana dönüşebileceğini iddia ediyor.

"Batman'ı, süper güçlerinin olmaması gerçek bir süper kahraman yapıyor" diyen Zehr, Sözlerine şöyle devam ediyor: "Ne başka bir gezegende doğdu ne de mutant bir örümcek tarafından ısırıldı. Sadece çok fazla parası ve yeteneği var. Buna rağmen kimse, Batman olmanın mümkün olup olmadığını düşünmedi. Bense bu konuya bilimsel açıdan yaklaşıp, yanıtlar bulmaya çalıştım.

15-20 YIL GEREKİYOR
Tam bir Batman hayranı olan, hatta çocukluğunda Batman kılığında dolaştığını söyleyen Zehr, araştırmasını yaparken; beyin, vücut ve dövüş sanatındaki bilgilerini bir araya getirdi. Sonuçta da, Batman olmak için, çocukluktan itibaren en az 15-20 yıl çalışılması gerektiği sonucuna ulaştı. Aslında Zehr, tam bir Batman olmanın çok ama çok zor olduğunu itiraf ediyor ama "Vücudumuzu ve beynimizi sağlıklı ve doğru kullandığımız takdirde imkansız da değil" diyor. İşte Batman gibi olmak için sahip olunması gereken özellikler...

(0) (0)
mustafacan 01.11.2021 16:52

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol