CNN TÜRK’ün başına A Haber’den Murat Yancı'nın gelmesiyle birlikte, kanalda oldukça acayip günler yaşanıyor.  Medya kulislerinde ve sosyal medyada dolaşan bilgilere göre, Yancı kanaldaki son olayı ile temizlikçisinden editörüne, yöneticisinden güvenlik görevlisine kadar herkesin ağzını açık bırakmayı başardı.

CNN Türk tarihine geçen ‘Tabak Hadise’si ve öncesi ile ilgili süreç de oldukça ilginç. Kanalda sürekli son dakika gelişmeleri ve alt yazılar verildiği için bazı personel uzun süreli yerinden ayrılamıyor. Bu personeller yemeklerini mesai alanlarında ve toplantı odasında yemek zorunda kalıyor. Tabaklar ise daha sonra görevli personel tarafından toplanıyor. 

15 SAAT GÖRÜNTÜ İZLENDİ
 İddiaya göre; bu tabaklardan biri geçtiğimiz günlerde toplantı odasında kaldı. Toplantı odasına gelen Eski A Haberci Genel Müdür Murat Yancı, tabağı orada kimin bıraktığını sordu. Cevap alamayınca hiddetlenen Yancı olayın peşine düştü. Personelin “Gececilerden kalmıştır. Kat görevlileri topluyor ama bu unutulmuş herhalde” demesine rağmen ikna olmayan Yancı, güvenlik kamera görüntülerinden yaklaşık 15 saat taratarak tabağı kimin bıraktığını tespit etti. 

EDİTÖRÜN SAVUNMASINI ALDIRDI
Görüntülerin incelenmesinden sonra tabağı toplantı odasına editör S.K.’nın bıraktığının tespit edilmesinin ardından, Genel Müdür Yancı insan kaynaklarını devreye soktu. "Tabağı niçin oraya bıraktın" sorusunu sordurarak editörün savunmasını aldırdı.

(0) (0)
farukyilmaz06 23.12.2019 13:10

gazeteciler özgür bir ortamda çalışmalı, haber hızına yetişmeye çalışırken yemek falan elbette masada da toplantı salonunda da yenilebilir, yöneticinin bunu sorun yapmaması lazım. ama anladığım kadarıyla yancı yemek yenme mevzusunu değil, sorduğu halde dürüstçe yanıt alamamış olmasına içerlemiş. bu da en doğal hakkı diye düşünüyorum.

(0) (0)
Namelesss 23.12.2019 13:14

bence tabağı bırakan kişinin doğruyu söylememesi de, müdürün 15 saatlik kamera kaydını incelemesi de doğru değil. herkes olaydan alacağı dersi almıştır. görüntü incelemesi biraz abartı olmuş gibi.

(0) (0)
uscelena 23.12.2019 13:15

Cnn'de bir günde 2 farklı haber birincisi bu olumsuz haber, bir diğeri de gazetecilik anlamında keyif veren umut veren "dilencilikle ilgili şu haber (bkz:link)

(0) (0)
mnth 23.12.2019 13:17

sema akbulut haberi gerçekten çok iyiymiş kendisini tabrik ediyorum.

(0) (0)
Nogay Han 23.12.2019 13:18

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol