Türkiye'de reyting denince akla hemen diziler geliyor. Kanalların en çok bütçe ayrıdığı yapımlar diziler oluyor. Şöyle kanalları kontrol edersek, hangi kanalda hangi diziler var diye...

EN ÇOK DİZİ YAYINLAYAN KANAL

Trt 1'de tam 10 dizi var. Bunlar; Tutunamayanlar, Şampiyon, Payitaht Abdülhamid, Benim Adım Melek, Seksenler, Vuslat, İncir Ağacı, Kalk Gidelim, Tozkoparan ve Hapishanedeki Çiçek. Kamuya ait bir kanalda bu kadar çok dizi olması düşündürücü. Sık sık dile getirilir insanların dizilerle uyutulduğu. Politikacılar da şikayet eder bu durumu. Ama örnek olması gereken devlet kanalı TRT1 amiyane tabirle dizilere abanmış, reyting kaygısı açısından rahat konumda bulunmasına rağmen.

Geçelim ATV'ye. Burada karşımıza 5 dizi çıkıyor. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Kuruluş Osman, Bir Zamanlar Çukurova, Hercai ve Beni Bırakma. Bunlar arasında Beni Bırakma hafta içi her gün yayınlanıyor. 

Kanal D'de Hekimoğlu, Afili Aşk, Zalim İstanbul, Arka Sokaklar olmak üzere 4 dizi yayınlanıyor.

Star TV'de 5 dizi var: Babil, Sefirin Kızı, Güvercin, Çocuk, Sevdim Seni Bir Kere. Sevdim Seni Bir Kere dizisi hafta içi her gün yayınlanıyor.

Show TV'de Ramo, Zemheri, Çukur, Kuzey Yıldızı İlk Aşk isimleriyle 4 dizi ekrana geliyor.

Dizileriyle dikkat çeken bir başka kanal Fox TV; Yasak Elma, Kadın, Mucize Doktor ve Savaşçı dizilerini yayınlıyor. Bunlara yakın zamanda bir de Zümrüdüanka eklenecek.

Daha çok yarışma tarzı eğlence programlarına yer veren TV8'de ise Doğduğun Ev Kaderindir adıyla tek dizi var.

EN ÇOK REYTİNG ALAN KANAL

Total reyting sonuçlarının ilk 25 sırası baz alındığında, dizilerden en fazla reyting çeken televizyon kanalı ATV. 5 dizisi bulunan kanalın haftalık dizilerden gelen ortalama reytingi 46,8 oranında. 

5 dizisi bulunan kanallardan Fox TV 38,52 reyting oranıyla ikinci sırada.

Üçüncü sırada 32,46 reyting oranıyla Show TV var.

Kanal D 24,46'lık oranla dördüncü sırada.

TRT 1 10 dizi yayınlamasına rağmen bu yapımlardan haftalık ortalama 24,16 oranında reyting alıyor.

Star TV 5 diziden 23,46 oranında reyting alıyor.

Tek dizisi bulunan TV8 ise 5,26 oranında reyting elde ediyor.

EN ÇOK REYTİNG ALAN 10 DİZİ

Reyting oranı en yüksek olan dizi, Fox TV'de Taner Ölmez, Onur Tuna, Sinem Ünsal gibi oyuncuları kadrosunda bulunduran Mucize Doktor dizisi. Dizinin reyting oranı 16,63.

İkinci sırada 13,69'luk reyting oranıyla Burak Özçivit, Özge Törer, Nurettin Sönmez gibi oyuncuların rol aldığı ATV'nin tarihi dizisi Kuruluş Osman var. 

ATV'de Murat Ünalmış, Hilal Altınbilek, Uğur Güneş ve Vahide Perçin'in başrollerini paylaştığı Bir Zamanlar Çukurova dizisi ise 12,96 reyting oranıyla üçüncü sırada.

(0) (0)
10ur 21.01.2020 16:48

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol