Doğan Holding'in müzik ve eğlence sektöründe faaliyet gösteren (DMC) yüzde 60 hissesinin dijital müzik platformu Believe grubuna satmasıdır.

Doğan Holding'in müzik ve eğlence sektöründe faaliyet gösteren dolaylı iştiraki Doğan Müzik Yapım'ın (DMC) yüzde 60 hissesinin dijital müzik platformu Believe grubuna satışı için ön sözleşme imzalanırken, toplam tutar 23.4 milyon dolar olarak açıklanmıştır.

Holding'den yapılan açıklamada yeni ortaklıkla ilgili 17 Nisan'da ön sözleşmenin imzalandığı ve gerekli kanuni işlemlere başlandığı belirtilmiş. KAP'ta yer alan açıklamaya göre DMC, Doğan Holding'in dolaylı bağlı ortaklığı konumundaki DMC Invest B.V'nin iştiraki konumunda bulunuyormuş.

Açıklamaya göre, işlem sonrası oluşacak iştirak hisse satış kârı/zararı DMC Invest B.V. tarafından değerlendirilecekmiş. 

Believe Grubu'nun 45 ülkede 1.300'den fazla çalışanı bulunuyormuş. 2000 yılında kurulan müzik prodüksiyon ve dağıtım şirketi DMC ise birçok müzik şirketinin dijital ve fiziki dağıtımını yaparken, kendi bünyesinde de çeşitli sanatçı ve gruplarla çalışıyormuş. 

(0) (0)
hkndmry 20.04.2020 14:44

neden sattı ki

(0) (0)
müdo 20.04.2020 16:59

Merhaba,

İnternet sitenizde 20 Nisan 2020 Pazartesi günü yayımlanan “Doğan Holding’in DMC’yi BELİEVE’ye satması ” başlıklı haberin içeriği gerçek dışıdır. Bir satış söz konusu değildir.

Belıeve Grubu DMC (Doğan Musıc Company)’ye ortak oluyor.

Haberle ilgili basın bültenimizi ekte bulabilirsiniz.

Yürürlükteki yasalar, Basın Kanunu ve Basın Meslek İlkeleri gereği, kaynağı belirsiz, muhatabı ile teyit edilmemiş olan bu gerçek dışı iddiaların yer aldığı haberi, kamuoyunda yanlış bir algıya yol açmaması bakımından düzeltilmesini talep ediyoruz. Konuyla ilgili haklarımız saklı olmakla birlikte gereğinin yapılacağına inanıyor, esenlikler diliyoruz.

Saygılarımızla,

Doğan Holding Kurumsal İletişim Başkanlığı

(0) (0)
nhtctn 06.05.2020 11:30

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol