Teknolojide olduğu kadar film ve dizilerde de oldukça iyi olan Güney Kore'den çıkan senaryolar beni her zaman çok şaşırtmıştır. Adamaların başta Türkiye olmak üzer pek çok ülkede uyarlama dizileri yapılıyor. (bkz:link) (bkz:en iyi kore dizileri)

Benim en çok beğendiğim Mini Kore dizisine gelince bence en iysisi My Little Lover:

Dizinin konusu kısaca şöyle: Her şey normal ilerlerken bir gün uyandığınızda parmak boyutuna geldiğinizi düşünün. Ne hayal gücü! İşte ana karakterimizin başına gelen tam da bu! Fırtınalı bir gecede evi terk eden Chiyomi Horikiri, yağmurdan saklanırken çocukluğuna dönmeyi diler. Sabah uyandığında kendini parmak boyutuna gelmiş bulur. Aşık olduğu çocuğun, şans eseri kendisini bulması ile birlikte birlikte bu sırrı saklarlar. Dizinin bölüm sayısı ise 10.

(0) (0)
DRQ 09.03.2019 12:46

Queen Of The Ring

Çevresi tarafından pek güzel bulunmayan Nan Hee, bir gün çirkinliğinin annesinden geldiğini düşünerek annesini suçlu bulur. Bunun üzerine annesi, bir aile sırrını açıklar. Bu sır bir yüzükte gizlidir. Ailedeki kadınlar arasında nesilden nesile dolaşan yüzük, hoşlandığı erkeğin kendilerini tıpkı hayallerindeki kız gibi görmesini sağlar. İlk başta buna inanmayan Nan Hee, hoşlandığı çocuk üzerinde denemeye karar verir. Başta her şey güzel giderken, durumlar bir anda karışmaya başlar. Dizinin bölüm sayısı 6.

(0) (0)
orumcekherif 09.03.2019 12:46

Please Come Back Mister

Hayatını kaybeden iki adam, tekrar dünyaya dönmek ister. Bu istekleri gerçekleşir fakat dünyaya dönmeleri için bazı kurallara uymaları gerekmektedir. Kendi bedenlerinde dönemezler ve kimseye gerçek kimliklerini söyleyemezler. Kurallara uymadıkları takdirde çok kötü şeyler olacaktır. Kim Young Soo, yakışıklı bir erkek bedeninde dünyaya dönerken, diğeri ise bir kadın bedeninde dünyaya döner. Bu ikiliyi bekleyen türlü maceraları işleyen dizinin bölüm sayısı 16.

(0) (0)
SNuFF 09.03.2019 12:51

The Miracle

Birbirine zıt karakterlere sahip olan ikiz kardeşlerin hikayesini anlatan bir mini dizi. Kwon Si Ah, güzelliği ile ün yapmışken, Kwon Si Yeon ise kilo problemi yaşayan ve bu sebepten asosyal olan bir kızdır. Bir gün Kwon Si Yeon, kardeşiyle yer değiştirmeyi diler ve bu dileği gerçek olur! Yeni bedenlere adapte olmaya çalışan kardeşlerin çabalarını izlemek oldukça güzel. Açık uçlu biten dizi sadece 12 bölüm.

(0) (0)
35Smyrna35 09.03.2019 12:52

Binggoo

Man Soo, 1979 yılında yaşayan bir ressamdır. Aşık olduğu kız son derece hastadır ve bu sebeple hastanede yatmaktadır. Kız taburcu olduktan sonra Man Soo, evlilik teklif etmek için doğru zaman olduğunu düşünür. İşler düşündüğü gibi gitmez ve kız tekrar rahatsızlanır. Peşinden hastaneye koşarken, ağaçlık bir alana yuvarlanır. Uyandığında ise 2016 yılındadır. Görüntüsü hâlâ 1979 yılındaki gibidir. Çevresindekileri buna inandırmanın zorluğuyla savaşırken, bir yandan da kız arkadaşını aramaya başlar. Film tadındaki dizinin bölüm sayısı ise 2.

(0) (0)
Aiel 09.03.2019 12:53

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol