Özellikle Hababam Sınıfı serilerinde yıl sonu gösterilerinde tarık Akan ve kemal Sunal'ın da bulunduğu Hababam Vokal Grubu tarafından söylenen Erkin Koray'ın 70'lerin efsane şarkısı Fesuphanallah'ın çalıntı olduğu ortaya çıkmış.

İddiaya göre şarkının orijinalinin sahibi Arap asıllı şarkıcı Samir Yazbek. Şarkının ismi ise weily weily:

Nasıl söyleme tarzı ve melodiler de birebir aynı öyle değil mi?

Yıllar sonra nereden çıktı bu iddia dediğinizi duyar gibiyim. Efenim olayın çıkış noktası şöyle: Sözüm ona Erkin Koray’ın kült şarkılarından ‘Fesupanallah’ bir reklam filminde izinsiz kullanılmış. Usta sanatçı, şarkıyı kullanan şirkete dava açarak, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde 50 bin liralık manevi tazminat talep etmiş.

Müzik şirketi de yıkarıda izlediğiniz dinlediğiniz videodaki, şarkının ‘Weily Weily' adlı bir eser olduğunu ve kullanım haklarına sahip olduğunu iddia edip  davanın reddini istemiş.

Mahkeme ise şirketin ‘Fesuphanallah' isimli eserin bestesi üzerinde hak sahibi olduğunun ispatlanamadığına karar vermiş. Mahkeme, şirketin, Erkin Koray'a 20 bin lira manevi tazminat ödemesinde karar vermiş.

İşte bu da erkin koray versiyonu karar sizin :)

BONUS: Hababam Sınıfı Vokal Grubu - Fesuphanallah

(0) (0)
melissa 11.01.2019 11:41

Erkin Koray'da amma malın gözüymüş, yıllarca nasıl ayakta uyutmuş bizi. Arkadaş bari bu şarkı hafızamızda temiz kalaydı ya Hababam Sınıfı hatırasına da mı saygınız yoktu. 

Adam bildiğin zeytinyağı gibi hem çalmış hem de benim deyip sahiplenmiş. Mahkeme de yemiş bunu. Yapımcıya geçmiş olsun.

(0) (0)
dongurak 11.01.2019 12:04

adam bildiğin tüm türkiyeyi ayakta uyutmuş. ee eski zaman tabi şimdiki gibi bir tıkla internetten her şeyi araştırmaıyorsun ki. hadi araştırdın diyelim kime duyurucan medya belli zaten yayınlamaz kimse de duymazdı eskiden.

(0) (0)
eskici kız 03.02.2020 13:04

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol