Habertürk kanalında dün akşam yayınlanan Enine Boyuna programında yaşanan İsmail Saymaz ve Selman Öğüt tartışması gündeme bomba gibi oturdu.

Selman Öğüt'ün Kemalistler hakkında söylemiş olduğu sözler İsmail Saymaz'ı çileden çıkardı. Öğüt, Kemalistlerin İran'ı şeytanlıştırdıklarını ve müslümanlara hakaret ettiklerini söyledi. Bu sözler ise gerilimi arttırdı.

İşte Saymaz ve Öğüt arasındaki o tartışma:

İ.S: Kim sokmuyordu? Ne münasebet? Ben namazında niyazında bir gencim. Ezbere konuşuyorsun! İleri geri konuşuyorsunuz. Kemalistler bu ülkede özgürce ezan okunmasını sağladılar, namaz kılmasını sağladılar.

S.Ö: Kemalistler mi özgürce namaz kılınmasını sağladı? Hayal dünyasında yaşıyorsunuz.

İ.S: Önce kavramlar yerine oturacak. Bu ülkede Kemalistler Müslümandır. Bu ülkede Kemalistler sayesinde ezan özgürce okunuyor. Bu ülkede Yunan işgali olsun diyenlere rağmen karşı savaşarak kazandılar. Bu ülkede Müslüman çoğunluksa, bu ülkede ezan okunuyorsa, bu ülkede Türk bayrağı dalgalanıyorsa Kemalistler sayesinde Atatürkçüler sayesinde! Bu ülkede İslamcılar marjinal bir azınlıktır. Türkiye'nin başını belaya soktular. Bileceksiniz! Bu ülkede Kemalistler, İslamcıların bozduğu başını belaya soktuğu yerlerde Kemalistler gelip kurtaracak.

S.Ö: Önce özür dileyeceksiniz. Ezanı Türkçe okuttuğunuz için özür dileyeceksiniz. Camileri kapattığınız için özür dileyeceksiniz.

İ.S: Bu çok tehlikeli bir provokasyon. Dikkat edin. 

S.Ö: Provokasyon senin işindir.

İ.S: Benimle senli benli konuşma.

S.Ö: İstediğim gibi konuşurum. Sensin provokatör. Müslümanlara zulüm edilmiştir, Kemalistler zulüm edilmiştir. İkna odaları kurdunuz.

İ.S: Bu arkadaş Kur'an'ın elifini bilmez. Ben Kur'an okumuşum, bu arkadaş iki rekat namaz kılamaz ya! Ya bu arkadaş iki rekat namazı baştan sona kılamaz. Ben bunlara namaz kıldırırım ya! Bu Kur'anın "k"sını bilmez. Ya bırak ya! Ben bunların tamamına namaz kıldırırım. 

(0) (0)
kullaniciad 04.01.2020 10:17

Bu Selman Öğüt denen hıyar tam bir provokatör. Her tartışmada konuyu aynı yere getiriyo. Haysiyetsiz 

(0) (0)
maxrop 04.01.2020 10:22

Artık bıktım bu tartışmalardan. Her programda millet birbirine giriyo. Yeter yahu. Ne alıp veremediğiniz var

(0) (0)
aeozenc 04.01.2020 10:22

bu ismal bildigi 3 tane kelime var bunu gezeteci diyene şaşırıyorum bu kadar sıg bi gezeteci olurmu ya söyledikleri akılara zarar acaba kendisi inanıyormu

(0) (0)
sertac 04.01.2020 15:27

Bu insan devamlı namaz kılıyor olsa c h p li olmazdı çünkü çeştepe müslümanlığı sevmez kişi kimi severse onunladır

(0) (0)
Yalnız in-san 06.01.2020 15:32

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol