Uzun bir süredir bilgisayar oyunları ile hayatımızda olan senaryoya müdahale ederek oyunları şekillendirme işi Netflix dizisi Black Mirror ile iyice gündeme geldi ve sanki yeni bir teknolojiymiş gibi dilden dile dolanmaya başladı. Aslında Netflix seçenekli dizi olayını zaten yapıyordu sadece adı duyulan bir marka ile yetişkinler için bunu sunmuyordu Minecraft serileri zaten seçenekliydi ve çocuklar seçenekler ile izledikleri yapımlara yön veriyordu. 

Ama işte moda olunca herkes olayı yeni bir haltmış gibi paylaşmaya başladı he bu iş moda olunca tutar mı ben pek sanmıyorum olayla yeni tanışan ve hayran kalan kitle sayısı oldukça fazla kişiden kişiye yaşanan tecrübeler farklılık gösteriyor bilgisayar oyunlarında denenen ama sonu pek hayırlı olmayan seçenekli senaryo farklı sonlar projesi dizilerde/filmlerde ne kadar tutar bakalım.

Konu hakkında Hürriyet yazarı Selim Öztürk şöyle bir yazı kaleme almış oda alternatif bir görüş olarak okunabilir.

(0) (0)
uscelena 16.01.2019 09:41

Sinemada aslınca ilginç bir deneyim sunabilir uygulanırsa. Yani ne bileyim katil bir yere giriyor kimi öldüreceğine sen karar veriyorsun.

Veya kadın iki aşk arasında kalacak ve hangisini seçeceğine yine sen karar veriyorsun. Bence farklı bir deneyim olabilir.

(0) (0)
erkansmyrna 16.01.2019 10:57

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol