Bundan 15 yıl öncesine kadar çok revaçta olan bir durumdu karasal antenle televizyon izlemek. Artık pek denk gelmiyorum ama belki de hala bu şekilde televizyon izleyen vardır. Muhtemelen onlar da kırsal bölgelerde yaşamını sürdüren insanlardır.

Gerçekten bu antenlerle televizyon izlemesi çok zordu. Çatıya çıkıp ayarlaman gerekirdi. Ve bu kutsal görev tabiki de babalarımıza düşerdi. Çatıya itinayla çıkılır, ayarlama yapılır ve aşağı seslenilirdi. Bizler de camdan çekip çekmediğini kontrol eder, babamıza bilgi verirdik.

Bu durum uyduya geçene kadar devam etti. Uyduya geçtikten sonraki rahatlığı anlatmaya bile gerek yok elbette. Tamam bazen yine yağmurda karda çekmediği oluyor ama karasal antenle bir tutulamaz.

Uyduya geçtikten sonraki en büyük fark ise görüntü kalitesinde oldu elbette. Fakat biz bu farkı uyduya geçene kadar bilmediğimiz için bize o karasal antenin vermiş olduğu görüntü ayna gibi gelirdi. Meğersem çamurdan biraz daha kaliteliymiş... Çok zor dönemlerdi. İyiki teknolojiye ayak uydurduk ve iğrenç zahmetten kurtulduk.

Şimdi normal uyduyu geçtim, D-smart'ı ayrı, Digitürk'ü ayrı, Tivibu'su ayrı... Şimdiki çocuklar da doğal olarak çok şanslı.

(0) (0)
umitunal 27.12.2019 12:22

karasal marasal teknoloji çok geriydi ama bence insanlık son derece ilerideydi. dostluklar vardı samimiyet vardı. çok güzel zamanlardı.

(0) (0)
latiftek 27.12.2019 12:37

Babamla az çatıya çıkmadık. Bu zamanları yaşamış neslin yükseklik korkusu yoktur. Kedi gibi gezer damlarda

(0) (0)
akilli55 27.12.2019 12:59

İyi ki büyük kazalar meydana gelmemiş o dönemler. Harbiden tehlikeli işlerdi bunlar. Usta falan da çağırılmazdı öyle her şeye. Şimdi cızırtı yapsa kapıda usta bitiyo

(0) (0)
xeidy 27.12.2019 13:00

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol