3 Temmuz 2000'de kalp krizi geçirerek vefat eden Türk sinemasının usta sanatçısı Kemal Sunal'ın ölümünün 20. yılı nedeniyle hazırlanan sembolik paradır.

Fransa'daki resmi avro banknotlarının basıldığı Oberthur Fiduciaire matbaalarında, hatıra ve tanıtım amaçlı "0 euro" olarak üretilen paranın ön yüzünde Kemal Sunal'ın resimleri, arka yüzünde Avrupa ülkelerinin simgeleri yer aldı.

Avrupa Merkez Bankası onayı ile 5 bin adet gerçek avro kağıdı üzerine basılan hatıra ve koleksiyon paralarının yarısı Türkiye'de, geri kalanı ise başta Avrupa olmak üzere dünya ülkelerinde satışa sunuluyor.

Ayrıca Kemal Sunal hatıra parası tedavüldeki avro banknotları ile aynı güvenlik özelliklerine sahip. Filigran, mikroprint, Simultouch, hologram, transparan kayıt, güvenlik geçmişi, güvenlik ipliği, floresan, görünmez mürekkep ve her parayı benzersiz yapan özel seri numarasına sahip para ancak "0 euro" ibaresiyle taklitlerinden ayırt edilebiliyor.

0 Euro projesinin Türkiye temsilcisi firmanın ortağı Özgür Honça, Anadolu Ajansı'na konuyla ilgili açıklamalar yapmış. (bkz:link)

(0) (0)
gurcox 08.06.2020 13:15

Daha önce Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk, Seyit Ali Onbaşı için de basılmış böyle paralar. Kemal Sunal kulvar olarak bu isimlerin çok dışında sayılır belki ama o da yıllarca filmleriyle bizleri güldürdü. Sadece güldürmekle kalmadı, filmlerinde çok önemli mesajlar da verdi. Güldürürken düşündürdü. 

(0) (0)
abvbrk 08.06.2020 13:28

Filmlerinin büyüsü tekrar tekrar izlense de bozulmayan bir usta fazlasıyla hak ediyor.

(0) (0)
latiftek 08.06.2020 13:28

İyi güzel de fiyatı ne kadar? Eğer paranın kendisi gibi fiyatı da sembolikse eyvallah ama fahiş bir bedel varsa usta üzerinden bir sömürü olur.

(0) (0)
wild_wind 08.06.2020 13:29

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol