Yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı, ve başrollerinde Kemal Sunal, Bahar Öztan ve Ayşen Gruda'nın yer aldığı 1982 yapımı Doktor Civanım filmi; İstanbulda bir hastanede hademelik yapan ve annesinin kendisini doktor olarak bildiği Kemal'in köyüne döndükten sonra yaşadığı olayları işliyor.

Doğup büyüdüğü köyüne geri dönmeye karar veren köylü kurnazı Kemal, köye gittiğinde beklemediği bir durumla karşı karşıya kalıyor. Annesinin konu komşuya söyledikleri nedeniyle köyde yaşayanlar Kemal’i doktor olarak karşılıyorlar. Bu durumu bozmak istemeyen Kemal, hademelik yaptığı sırada duydukları ile insanlara yardımcı olmaya çalışırken gönlünü de Ruşen Ağa’nın kızı Sümbül’e kaptırır.



Ancak Yadiğar Ejder'in oynadığı İhsan Ağa’nın oğlu Yadigar’ın da Sümbül’ü sevmesi, ikisi arasında zorlu bir çekişmenin yaşanmasına neden olur. Sümbül’ün de Yadigar ile Sözü olmasına rağmen kalbi Kemal’den yanadır. İki adam arasında yapılan yarışın sonunda Kemal galip gelince her şeyin yoluna girdiği düşünülür.

Ancak tam da bu sırada Kemal’in sahte doktor olduğu ortaya çıkar. Kemal’in tutuklanması, iki sevgilinin yollarının ayrılmasına ve ortamın Yadigar’a kalmasına neden olur.

(0) (0)
estella 18.07.2020 15:05

doktor jivago romanının sayfalarını buruşturacak, ömer şerifin kulunçlarını sızlatacak kadar başarısız bir taklittir. gerçi " doktor jivagom" diye türkü yapsan hangi kasketli türk köylüsü yayardı onu yöreden yöreye...
(0) (0)
BA9 18.07.2020 15:12

köy ahalisini bir kaşıntı alır, hastanede sadece hastabakıcı olan ve tıp eğitimi almayan kemal'e birden ilham gelir; "züğürt olup düşünmektense, uyuz olup kaşınmak yeğdir" atasözü köylüyü hastalıktan kurtarır, kemal'in doktorluğu hususundaki şüphelerde gidelir.
(0) (0)
Volkan Geçit 18.07.2020 15:12

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol