Sinema filmi olarak başlayan, daha sonra diziye uyarlanan  Şevkat Yerimdar dizisi reytinglerdeki başarısına rağmen süresinin uzun olması yüzünden insanları sıktı ve dizi bitti.

Aynı durum Erkenci Kuş dizisinin başına geldi. Dizi geçen hafta 51. bölümle final yaptı. Demek ki sürenin uzunluğu dizinin sonunu getiriyor.

Şevkat Yerimdar’ın yönetmeni Bülent İşbilen dizi süreleriyle ilgili "Uzun bakışmalı dizilerde 150 dakika olur ama komedi için kabul edilemez. 3 bölümde tükeniyor komediler. 450 dakikada bitiyor yani" demişti. Dizi ekibi sürenin uzunluğundan şikayet etse de kanalların işine gelmiyor. 3 saat ekranda tutmak istiyorlar izleyiciyi. O zaman da sıkıntı doğuyor, yürümüyor iş.

Bir başka örnek de Gülse Birsel'in Jet Sosyete'si. Dizi ilk olarak Star TV'de başladı, daha sonra TV8'e transfer oldu ama uzun süresi nedeniyle o da ömrünü tamamladı. Yeni sezonda Puhu TV isimli dijital platformda yaklaşık bir saatlik bir konseptte yayınlanacakmış.

Yani demem o ki; televizyondaki 120 dakikanın üzerine çıkma mecburiyeti, izleyiciyi güldürmeyi hedefleyen dizilerin işini sekteye uğratıyor. Konu ya uzadıkça uzuyor, ya da sürekli tekrara düşüyor. Böyle olunca bir ya da taş çatlasın 2 sezon sürüyor. Sonra apar topar finalle yayından kaldırılıyor.

Bakalım sanal alem komedi dizilerinin süre sorununa çare olacak mı? Bunu Jet Sosyete'nin yeni sezonunda göreceğiz.

(0) (0)
AmandaSeyfried 09.08.2019 11:23

Süre uzunluğu sadece komedi dizilerinin sorunu değil, tüm diziler için sorun. 2 buçuk saatten aşağı dizi yok. Akşam saat 20.00'de önceki bölümün özetiyle başlayan diziler 20.30'a doğru yeni bölüme geçiyor. Bitmesi de saat 23.00'ü buluyor reklamlarla. İşten gelen bir insan akşam dizi izleyeyim dese gün bitti zaten. Ama yabancı diziler gibi en fazla bir saat sürse rahat rahat izlenir. Başka şeyler yapmaya da vakit kalır. O yüzden bizim dizilere tövbeliyim, internette yayınlananlar hariç.

(0) (0)
dibibidi 09.08.2019 11:34

Şevkat Yerimdar ve Erkenci Kuş ne ara komedi oldu? Asıl bunlara komedi demek bir komedi. İlla komedi diyen varsa da onların komedi anlayışına üfüreyim. İyi oldu bittikleri, görüntü kirliliği kalktı işte daha ne

(0) (0)
Kenan Ofluoglu 09.08.2019 11:37

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol