Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, ilk tedavi yöntemi için Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiğini açıklamasıdır.

Dünya korona virüse karşı bir aşı, tedavi veya ilaç geliştirebilmek için çalışıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla Türkiye'de aşı, ilaç veya cihaz gibi korona virüse karşı geliştirilecek olan tüm çalışmalara Maliye Bakanlığı'nın destek olacağını açıklamıştı.

Haber Global'in haberine göre, bu kapsamda en çarpıcı açıklamalardan biri Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan gelmiş. Laboratuvarda bir süredir korona virüse karşı tedavi çalışmaları üzerine çalışan Ovalı ve ekibi, korona virüse karşı antikorla tedavi üzerine yaptığı çalışmalardan önemli sonuçlar elde etmiş ve bu bulguları Sağlık Bakanlığı ile paylaşmıştı. Halen hastanelerde tedavi gören korona virüs hastalarıyla tedavi için klinik çalışmalar yapmak üzere izin isteyen Ovalı ve ekibi beklediği onayı almışlar.

Kök hücre ve yapay deri çalışmalarıyla dünya çapında tanınan Prof. Dr. Ercüment Ovalı "28 kahraman Türk çocuğu" dediği ekibiyle birlikte laboratuvara girmiş. Ovalı ve ekibi hazırladıkları projeyi Sağlık Bakanlığı'na sunmuşlar. Gelişmeyi Ovalı, sosyal medya hesabından "6 nisanda ilk covid19 spesifik immun plazma 12 hastanın tedavisi için bir klinik çalışma kapsamında kullanılmaya başlıyor. Bakanlık projemize onay verdi. Üretim başladı. Kahramanlarımı öpüyorum" ifadeleriyle duyurmuştur.

İnşallah işe yarar ama çok mantıklı gelmiyor bana. Antivirüs programını bilgisayara normal kurmayıp, başka bilsayardan program dosyalarını taşımaya benzettim. Çalışmaz o program genelde. Zaten çalışıyor olsa tüm hastalıkları silmiş olmaz mıydık bugüne kadar? Ama umarım yanılırımda biran önce kurtuluruz bu illetden.

(0) (0)
umutcanalpak 29.03.2020 15:24

allahım çıksa da hemen kurtulsak çok evde kalma olayından

(0) (0)
cihangir 29.03.2020 15:25

siz başarırsınız hocam ben inanıyorum

(0) (0)
gaye 29.03.2020 15:25

valla içimden bir ses bu aşıyı Türkiye bulur diyor 

(0) (0)
arif 29.03.2020 15:26

Inşallah başarırsınız bizi bisikletten kurtarırsınız

(0) (0)
Cemile 29.03.2020 20:06

Yeyerki kendimize güvenelim  kimseyi ötekileştirmekten vaz geçelim  tanrı Türk'ü korusun 

(0) (0)
Vatanım 29.03.2020 20:23

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol