Havalar soğuda akşamlar erkenden bastırmaya başladı sıcak evlerimizde uzun gecelerde sıkılmamak için dizi film arayışına girdik. Evet ama bir sürü dizi-film platformu var tüm buralarda yayınlanan binlerce içerik içinden ne izlenmeli haydi önerileri alalaım.

Ben en popüler olandan başlayayın:

Squid Game
Son dönemlerin adı en çok geçen dizisi ile başlıyoruz. Güney Kore yapımı bu diziye Netflix’ten ulaşabilirsiniz. Zaten platforma sahip olanlar son günlerde trend diziler listesinin tepesinde yapımın ismine sıklıkla rastlıyorlar. Talihsiz Seong Gi-hun (Lee Jung-jae) kendini yüzlerce kişiyle birlikte sonuçların çok ağır olduğu gizemli bir yarışın içinde bulur. Maskeli kişilerce getirildiği bu yeraltı tesiste yarışmacıların ilk okuldan hatırlayacakları beş farklı oyunla test edilmeleri planlanmaktadır. Ancak kazanmak milyonlarca dolar manasına gelirken, kaybetmek hayatlarına mal olacaktır.

(0) (0)
RainyDream 31.10.2021 16:06

Midnight Mass
Genç karizmatik bir rahibin kasabaya varmasıyla birlikte korkutucu kehanetlerin gerçekleştiği izole bir ada doğa üstü olaylara sahne olmaya başlar. Korku türündeki bu yapım son dönemlerin en beğenilenlerinden biri oldu. Yas ve inancın, bir tür ilahi delilikle harmanlandığı bu yapımı türü sevenlerin kaçırmaması tavsiye olur.

(0) (0)
gurcox 31.10.2021 16:06

Foundation
Galaktik bir imparatorluk altında birleşmiş insanlığın alternatif dünyasını anlatan yapım, ünlü yazar İsaac Asimov’un kendi kadar ünlü – ve tabii ödüllü- serisinden uyarlama. Apple + tarafından ekrana taşınan hikayenin Türkiye’de şimdilik kemikleşmiş bir izleyici kitlesi bulunmadığı göze çarpsa da romanlar dolayısıyla konuya hakim bir o kadar insan olduğu kesin. Hikayenin ana karakterleri Galaktik İparatorluğu kurtarmanın tek yolunun ona baş kaldırmak olduğuna inanınca, insanlığı ve tabii medeniyeti korumak için çabalarını izlemek de şart oluyor.

(0) (0)
35Smyrna35 31.10.2021 16:06

Sex Education
Diğerlerine kıyasla daha eski olan Netflix dizisi yeni sezonuyla geri dönmüşken, kendisine göz kırpan ama tıklayıp izleme şevkini bugüne kadar bulamayan, adından korkan ve asla izlemem diyenlere de fırsat tanımış oldu. Korkmayınız, tıklayınız. Sadece ele aldığı konularla değil, soundtrackiyle de sizi kısa sürede ele geçirecek dizi Netflix2in en başarılı yapımları arasında yer alıyor ve birçok lise öğrencisi üzerinden size, ailenize, geçmişinize veya yakında başlayacak ergenliğinize dair ipuçları veriyor.

(0) (0)
glynosef 31.10.2021 16:07

Uprising
Ben yukarıdakilerle ilgilenemem, bana daha gerçek bir şeyler lazım diyenler için Prime’da yayınlanacak Uprising doğru adres olabilir. Brixton-İngiltere’de daha sonraları 1981: the New Cross Fire adıyla anılacak 13 siyahi gencin öldürülmesine yol açan talihsiz olayları konu eden bu yapım, bir mini dizi ve sadece üç bölüm. Irkçılığın sadece ABD’de yaşanan bir durum olmadığı fikrinden yola çıkılan belgesel konuyu büyük bir hassasiyet ve samimiyetle ele alıyor.

(0) (0)
birant 31.10.2021 16:07

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol