Online dizi ve film platformu Netflix'te yeni başlayacak Aşk101 adlı Türk yapımı dizi nedeniyle başlatılan kampanyadır.

Önce diziyle ilgili bilgiler vereyim biraz. Yönetmenliğini Ahmet Katıksız'ın, senaryosunu Meriç Acemi'nin üstlendiği dizisinin oyuncu kadrosunda Kaan Urgancıoğlu, Alina Boz, Kubilay Aka, Pınar Deniz, Mert Yazıcıoğlu, Bade İşçil, Müfit Kayacan, İpek Filiz Yazıcı, Selahattin Paşalı gibi isimler bulunuyor.

Dizinin konusundan bahsetmek gerekirse; dizide 1990'lar Türkiyesi'nde, dışlanmış bir grup genç, onlarla kalmak için sebebi olsun diye sevgili öğretmenlerini birine âşık etmek için el ele verir. Okula devam edebilmek için en sevdikleri öğretmenlerini okulda tutma konusunda plan yapan 17 yaşında bir grup asi genci odağına alan hikaye gençlerin aşkı keşfetme süreçlerini odağına alıyor. 1998 yılında geçecek olan dizide gençler, öğretmenlerini okula yeni gelen basketbol koçuna aşık etmek üzere işe koyulduklarında asıl kendileri aşkı keşfetmeye başlarlar ve bu yolculukta beraberken güçlü olduklarını, sevginin ise zorla var edilemeyeceğini fark ederler. Dizi bu çerçevede yaşanan olayları yansıtacak.

8 bölümden oluşan Türk yapımı gençlik ve komedi dizisi 24 Nisan 2020'de başlayacak.

Şimdi işin Netflix'i boykot etme noktasına gelirsek, onun da nedeni şu. Dizide Selahattin Paşalı'nın canlandırdığı "Osman" karakteri gay rolünde. Tartışma da buradan çıkıyor. 

Osman isminin Müslümanlar ve Türkler için ne kadar önemli olduğu malum. En önemli iki figürden birincisi Peygamberimiz Hz. Muhammed'in cennetle müjdelenmiş sahabelerinden birisi ve 4 Büyük Halife'den üçüncüsü olan Hz. Osman. İkincisi ise dünya tarihine damga vuran, 3 kıtaya hükmeden Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey.

Bir başka önemli ayrıntı ise dizinin yayına gireceği tarih olan 24 Nisan Cuma. Hem "cuma" gününe getirilmesi hem de 24 Nisan'a yani Ramazan ayının başlangıcına denk getirilmesi oldukça manidar.

Bunun bir tesadüf olacağını hiç sanmıyorum. Benim gibi art niyet sezenler de sosyal medyada Netflix aboneliğini iptal etme kampayası başlatmış.

Şahsen Netflix'i ilgiyle takip ederim ama bu konuda tepkiliyim.

(0) (0)
sekakun 09.04.2020 17:19

ya ne alaka çok saçma niye iptal ediyoruz sanki her izlediğimiz diziden etkileniyooruz da 

(0) (0)
sema 09.04.2020 17:55

valla bir dizi için iptal etmem kusura bakmayın o kadar karşıysanız izlemeyin olur biter 

(0) (0)
arda 09.04.2020 17:56

al işte bir dizi yüzünden bütün siteyi boykot etmek nedir ya cahiller 

(0) (0)
evrim 09.04.2020 17:56

kesin art niyet var kesin.. coronayla Amerika çini yok edecekti ama şimdi kendi yok olmanın eşiğinde.. Almanya da düne kadar Türkiye'yi çok kıskanıyordu ama herkesin hali ortada. Şimdi de bir Türk dizisinde Osman adında bir gay var. Bunda ne var Allah aşkına? hayatın gerçeği bu. Siz marsda falan mı yaşıyorsunuz? nasıl ucuz propagandalar bunlar. Düne kadar netflix aboneliğinizin olması bile büyük bir ironi. Netflix dizilerin bir çok gay karakterler var. izlemeyin hiçbir netflix dizisi o zaman. 

(0) (0)
alfa 10.04.2020 11:22

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol