Netflix Türkiye, çok farklı bir yapımla karşımıza geliyor; Rise of Empires: Ottoman. Belgesel-dizi türünde gelecek olan yeni yapım, İstanbul'un fethini konu alıyor. 6 bölüm olacak olan yapımın danışmanlıklarını ise Prof. Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa Gürkan yapmış.

Çekimleri İstanbul'da ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde yapılan dizinin yönetmeni ise Emre Şahin.

Netflix Türkiye, yapmış olduğu iki Türkiye yapımını Türkçe dilinde çekerken, Rise of Empires: Ottoman'ı İngilizce diliyle çekerek farklı bir adım atmış.

Dizinin kadrosu da bir o kadar kaliteli isimlerle bezenmiş. Cem Yiğit Üzümoğlu, Tuba Büyüküstün, Birkan Sokullu, Selim Bayraktar, Osman Sonant, Damla Sönmez, Tolga Tekin ve Ushan Çakır dizinin başlıca oyuncuları olarak göze çarpıyor.

Belgesel-diziyi anlatacak olan isim ise Game of Thrones'tan Tywin Lannister rolüyle yakından tanıdığımız Charles Dance yapacak.

İnternet film veri tabanı (IMDb) dizinin prodüksiyon şirketleri arasında Karga Seven, STX ve Netflix olduğunu aktarıyor.

Önemli bir yapım olarak göze çarpan Rise of Empires: Ottoman, 24 Ocak tarihinde yayına girecek.

Filmin fragmanını da aşağı bırakıyorum

(0) (0)
textures 15.01.2020 10:30

Dizinin tarih danışmanlarından biri Jeolog... Celal Şengör'e hangi sıfatla danışmışlar anlamadım açıkçası. Bu adamın uzmanlık alanı jeoloji be kardeşim. İyi bir profesör olması her halta yorum yapması onu bir tarihçi yapmıyor.

(0) (0)
winsinger 15.01.2020 10:42

Bana pek umut vadetmedi. Fragman daha güçlü olabilirdi. Merak uyandıran bir şey göremedim

(0) (0)
dongurak 15.01.2020 10:44

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol