Şahan Gökbakar'ın 2000'lerin ortalarında TV8 için hazırladığı mizah programı Dikkat Şahan Çıkabilir yönetmeni ve yazarlarından Alper Mestçi'nin Milliyet gazetesinde, mizah köşesinde yazdığı Recep Göngör isimli kurgusal karaktere dayanan Recep İvedik, Kemal Sunal'ın uysal ve nispeten medeni başkaldırışının daha kaba ve nispeten daha bilinçsizce haline dönüşmüş ve kentlerin her şeyi gören ama gerek eğitimsizlikten gerekse ekonomik yetersizlik nedeniyle hayattan istediğini alamayan gençlerin tercumanı olmuştur.

Recep ivedik başkaldırısını toplumda karşılık bulmasını elbette sadece eğitim ve ekonomik yetersizliklerle de açıklamak haksızlık olacaktır. Bu aynı zamanda etim almış ama bir şekilde sistemden dışlanan veya ekonomik yeterliliği iyi ama bir şekilde eğitim alamamış kitlelerinde sisteme başkaldırması ve recep ivedik üzerinden kendisini ezen tüm sistem temsilcilerine de tokat atması dersini vermesidir.

(0) (0)
drnecdet 05.02.2020 13:23

recep ivedik özünde iyi ancak her şeyi kaba kuvvet ile elde etmeyi ve hiçbir erki dinlememesi açısından (kaosçu) kötü bir örnektir.

(0) (0)
dibibidi 05.02.2020 13:32

izlemiyorum çünkü espri anlayışının 7-8 yaş grubuna yönelik olduğunu düşünüyorum. Kemal sunal'da sadece bazı masum küfürler vardı ama göndermeleri çok sağlamdı. Recep ise bildiğin pislik ötesi.

(0) (0)
guclup 05.02.2020 13:37

recep ivedik izlemiyorum çünkü recep karakteri hümanist gibi görünse de aslında insanlıktan nasibini alamamış ve sıkıştığı yerde kaba kuvvete ve küfre başvuran biri.
(0) (0)
ottodix 16.07.2020 16:53

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol