İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Arka Sokaklar'ın Rıza Baba'sına yolladığı mesajdır. Malum, bekçilerin vatandaşa yönelik muamelesi kamuoyunda bazen tepki çekiyor. Dizide de bu konu işlenmiş, bekçilerin bir çifte kimlik sorarkenki tavırları eleştirilmişti. (Bkz.)

İşte o ses getiren sahnenin devamı da geldi. Son bölümde Rıza Baba o bekçiyi karşısına aldı ve olayın detaylarını öğrendi. Ardından hem bekçileri savundu hem de birtakım uyarılarda bulundu. Vatandaşa güven verirken kibar ve nazik olmaları gerektiğini vurguladı. Bekçi de bunun için eğildiklerini söyleyip müdürünün sözlerini onayladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bekçiler üzerindeki kötü algıyı düzelten bu sahneyi Twitter üzerinden “Eyvallah Rıza Baba” ifadesiyle paylaştı.

Öyle görünüyor ki emniyet teşkilatının kaynaklarını kullanan diziye bir ayar çekilmiş. Talimat gelince bir bölüm aradan sonra eleştirilen sahne düzeltilmiş hemen.

(0) (0)
bergun76 25.02.2020 11:27

Sosyal medyada, Arka Sokaklar dizisindeki bekçi sahnesiyle ilgili, 3.500 yorum yapıldı. Önceki bölümlerdeki sahne ile ilgili ise Hekimoğlu'ndaki mümessil sahnesi hatırlatılarak, Kanal D'ye yüklenildi. 

(0) (0)
digilup 25.02.2020 12:06

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol