Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle muhafazakar kesimin sık sık tepkisini çeken Berna Laçin'in oynadığı reklamlara Turkuvaz Medya grubundaki yayınlarda yer verilmemesi kararlaştırılmış.

Şöyle bir açıklama yayınlamış grup:

Turkuvaz Medya Grubu tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: 

"İslamın kutsal şehirlerinden Medine'ye dil uzatan, Elazığ depremi gibi tüm Türkiye'nin kenetlendiği bir doğal afette bile provokasyon yapmaktan çekinmeyen, 30 bin askerimizi şehit eden teröristlere gerilla diyen, Türkiye'de bir dönem bir çok acıların yaşanmasına neden olan başörtüsü yasağını savunan sunucu Berna Laçin'in hala TV ekranlarında boy göstermesini şaşkınlıkla karşılıyoruz. Dahası, toplumun geniş bir kesiminin tepkisini çeken Berna Laçin ismi üzerinde ünlü markaların bu kadar ısrarcı olmasına da bir anlam veremiyoruz. Türk toplumunun değer yargılarına saygı gösteren bir kurum olarak bundan sonra Berna Laçin'in yer aldığı hiçbir reklamı yayınlamayacağımızı bir kez daha açıklamakta fayda görüyoruz."

Açıklama daha uzun. Devamı için (bkz:link)

Berna Laçin'in de yanıtı şöyle:

"Bu açıklama ile ilgili suç duyurusunda bulunacağımı kamu oyuna bildiririm! Hakkımdaki suçlamaların tamamı yalandır! Başörtüsü yasağını desteklediğime dair uydurma iddia, kamuyu aldatmak ve iftira atmaktır! Not: Benimle ilgili tek bir mahkeme, suç, ceza ve soruşturma yoktur.

Çok yalan,saptırma haberle karşılaştım ama bin yol önce önce kalkmış “Başörtü Yasağı”nı desteklemek gibi saçma ve uydurma bir suçlama karşısında ben bile şaşırdım. Kötülük ve yalan sınır tanımıyor. Pek aldırmam normalde ama bu defa çizgi çok aşıldı!

3 gün önce basın toplantıma katılan,yeni projemin haberini haberi yapan,beni yayınlayan Sabah-ATV Türkuvaz M. Bugün ortada hiçbir şey yokken,geçmişe dönük iftira ve mesnetsiz iddialarda bulunmuştur. Bu suni gündemin parçası olmamak için konuyu kapatıyorum ve hukuka başvuruyorum.

Bir kadını ezememek delirtiyor çünkü..."

(0) (0)
bumerang 14.05.2020 17:22

Turkuaz medyanın almış olduğu kararı destekliyor reklam veren şirketlerinde aynı tavri göstermesini bekliyorum

(1) (0)
ubi bene ibi patria 14.05.2020 18:39

Koskoca bir medya grubu bir kişiyi utanmadan hedef gösteriyor, bunlar tehlikeli, bunlar acımasız.

(0) (0)
beskisehir26 14.05.2020 18:39

Hâlâ ekranlarda nasıl boy gösterdiğini anlamıyorlarmış. Ben söyleyeyim, demek ki toplumun büyük bir kesimi bu kadın gibi düşünüyor

(0) (0)
buraksahin89 14.05.2020 18:40

Demek ki doğru yoldasınız Berna hanım. Bu olay "tavşan dağa küsmüş" olayıdır 

(0) (0)
ulashovski 14.05.2020 18:42

Teşekkürler Turkuaz Medya Grubu,

Halkın örf,âdet,kültürel ve dîni değerlerine gösterdiğiniz değerden dolayı. Takdir etmemek elde değil tekrar teşekkürler.

(1) (0)
kemal eren 14.05.2020 23:47

Nede olsa yobaz bunlar

(0) (1)
Murat 15.05.2020 00:03

turkuaz grubundan sonra şimdi de beyaz tv berna laçinli reklamalrı yayınlamayacağını duyurmuş (bkz:LinK)

(0) (0)
dirimli 15.05.2020 17:30

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol