TRT 1'de yayınlanan absürt komedi dizisi Tutunamayanlar'da göze takılan detaydır. Doğu Demirkol, Ece Çeşmioğlu, Zafer Algöz gibi oyuncuları kadrosunda bulunduran dizi dün akşam 8'inci bölümüyle ekrana geldi.

Çekimleri ağırlıklı olarak Beykoz'un Gümüşsuyu Mahallesi'ndeki Taşocağı Sokak'ta gerçekleştirilen dizide dış mekan olarak pek keşfedilmemiş, daha doğal kalmış yerler tercih ediliyor.

Dizide Tarık ve arkadaşlarının sık sık geçtiği bir sokağa önce bir bank yerleştirilmişti. Oyuncuların her bölümde burada bir sahnesi oluyor mutlaka.

O sokak dizide sık sık gösterilince belediye de müdahale etmiş hemen. Dün akşamki bölümün başlarında o sokağı düzenlenmiş, temizlenmiş, daha derli toplu bir halde gördük. Ayrıca yolun kenarlarına taş duvarlar örülmüş. 

Aynı bölümün ilerleyen kısmında yine o sokaktaki bir sahne ekrana geldi. Fakat bu kez o taşların kaldırıldığını görüyoruz.

Şimdi bunun iki açıklaması olabilir. Birincisi; yolun taşlı olduğu sahne sonradan çekilmiş ama dizinin kurgu montajında öne çekilmiştir. Yani yolun taşsız olduğu sahneler belediye düzenlemesinden önceki halidir ama kurgudan dolayı ileriki anlara kaydırılmıştır.

İkincisi ise şu; akışta bir terslik yoktur. Kaldırım taşlı haliyle çekim yapılmış ama dizi ekibi yolun doğallığını bozduğu gerekçesiyle o taşları kaldırtmıştır ve yeniden eski haline dönülmüştür.

Ama şunu söyleyeyim ki, Beykoz Belediyesi'nin kaldırım hamlesi çok gereksiz olmuş. Bırakın kardeşim, biz ortamı bu doğal haliyle sevdik, kaldırımınız batsın hayatımıza döşediğiniz kaldırımlar yetmedi, sıra dizilere mi geldi? İki fotoğrafa bir bakın, kaldırımlı olan ne kadar yapay durmuş. Resmen o doğal ortamın büyüsünü bozmuş. Önceden bakınca vay be, ne güzel mekân diyordu insan.

(0) (0)
someone74 04.03.2020 12:43

Vay be güzel bir ayrıntıyı yakalamışsın bravo. Ayrıca doğallığı bozduğu görüşüne de katılıyorum. Eski hali daha güzeldi. Boş bir peyzaj düzenlemesi olmuş

(0) (0)
sensiz25 04.03.2020 13:14

ben de buradan beykoz belediyesini kınıyorum, sittin senedir millatin ihtiyacı kamu hizmeti falan denilmemiş oraya kaldırım götürülmemiş, şimdi dizi çekilince etekleri tutuşmuş hemen kaldırım falan döşemeye kalkmışlar. döşemeye alışıksınız anladım ama artık rahat bırakın vatandaşı.

(0) (0)
Kizil 04.03.2020 13:46

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol