
Usta savaş muhabiri Coşkun Aral'ın Independent Türkçe için kaleme aldığı yazıdır. Aral yazısında "Cephe hiçbir zaman bir şov alanı değildir" diyerek, "Özellikle televizyonlarda ekran önünde olan meslektaşlarımızın izleyiciye karşı abartılı hareketlerden kaçınmaları gerekir" diyerek Barış Pınarı Harekatı'ndaki muhabirlere uyarıda bulunmuştur.
Coşkun Aral'ın yazdığı yazının başlığı baştan başa bir uyarıdır. Başlık tam olarak şöyledir: "Savaşa tanık olmak ciddi bir iştir..."
Aral'ın yazısının uyarı kısmı şöyledir:
Cepheye giderken coğrafi özellikleri iyi bilmek, ona göre giyim, kuşam ve araç-gereç donanımına sahip olmak gerekir.
Kamuflaj diye tanımlanan askeri giysi giyilmemesi önemlidir.
Vietnam Savaşı’ndan itibaren çatışma ve savaşlara tanık olan haberciler, özellikle savaşçı olmadıklarını karşı tarafa belirtecek giysi veya üzerinde press/basın (gidilen bölgenin dillerinde) yazan yelekler kullanır.
Cephe hiçbir zaman bir şov alanı değildir.
Özellikle televizyonlarda ekran önünde olan meslektaşlarımızın izleyiciye karşı abartılı hareketlerden kaçınmaları gerekir.
Bu adam kim ki ahkam kesiyor diyenlere youtube girip savaş hikayelerini dinlemesini tavsiye ederim
Aslında şu andaki en büyük sıkıntımız Coşkun Aral gibi Ara Güler gibi dünya basınında prestij sahibi fotoğrafçılarımızın olmaması yani dünya Barış Pınarı Harekatı'nı ABD'nin istediği gibi görmektedir sadece